Milena Vuković: Partijama većine je partijski interes bitniji od interesa preko 100 hiljada građana koji nemaju svoj stan

post-img Milena Vuković
autor-img 24kroz7 31.07.2024. 18:41

Upravo su poslanice i poslanici u Skupštini Crne Gore glasali o Zakonu Fond STAN ZA SVE koji nije dobio potrebnu većinu, jer smo kao i mnogo puta do sada došli u šizofrenu situaciju jer su poslanički klubovi koji su obećali podršku, pa čak i u svojim izbornim kampanjama imali ideju STAN ZA SVE, odlučili da ipak ne glasaju za usvajanje ovog zakonskog rješenja – kazala je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković.

Vukovićeva je istakla da je ogorčena na činjenicu da su gotovo sve partije u Skupštini Crne Gore još jednom pokazale da su im truli politički kompromisi, partijski interesi i sujete važniji od 40 hiljada porodica, odnosno, preko 100 hiljada građana koji nemaju riješeno stambeno pitanje u Crnoj Gori.

– Ovo je svim građankama i građanima jasan signal da trenutna vlast ne vodi računa o njihovom interesu, a da se većina poslanica i poslanika vlasti ponašaju kao tasteri premijera Milojka Spajića i predsjednika Skupštine Andrije Mandića – istakla je Vukovićeva.

– Građanski pokret URA neće odustati od ove ideje i borićemo se da ovo zakonskog rješenje ponovo dođe u skupštinsku proceduru. A uvjerena sam da će ovakvo donošenje odluka partija vlasti građani kazniti na lokalnim izborima u Podgorici 29. septembra, a nakon njih vjerujem ubrzo i na vanrednim parlamentarnim izborima – zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku