Milović: BIA snimila ulazak Spajića u Do Kvonovu vilu

post-img Foto: Screenshot/Youtube
Izvor: Vijesti 23.08.2024. 13:21

Bivši ministar pravde i nekadašnji visoki funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović iznio je ozbiljne optužbe protiv trenutnog premijera Milojka Spajića, tvrdeći da je Bezbjednosna informativna agencija (BIA) Srbije snimila Spajića kako ulazi u vilu južnokorejskog “kralja kriptovaluta” Do Kvona. Ove tvrdnje Milović je iznio na predstavljanju Podgoričke liste koju će predvoditi na lokalnim izborima u Podgorici.

Prema Milovićevim riječima, Spajić je odavno odstupio od politike koju su zastupali u PES-u i koja je trebalo da predstavlja “treći put” – opciju koja nije ni Demokratski front (DF) ni Demokratska partija socijalista (DPS). Milović tvrdi da je on “izvorni PES” i da se posvetio kreiranju političkog ambijenta, dok su drugi članovi stranke samo “glumili”.

Na pitanje o navodnom finansiranju PES-a od strane Džorža Kotrela, Milović je rekao da u stranci “ne znaju” šta Spajić zapravo radi i da premijer “krije stvari od njih”. On je naveo da je jedini branio Spajića u vezi sa državljanstvom kod Petra Komnenića i da je, srećom, postojala alternativa u vidu Milatovića, čijeg tima je bio dio.

Milović je takođe kritikovao Spajića zbog toga što je “ponizio mnoge”, uključujući donedavnog ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića i ministra energetike Sašu Mujovića. On je dodao da se u predsjedničkoj kampanji u PES-u “vrzmali neki Britanci”, ali nije mogao da precizira ko su.

Što se tiče afere “Do Kvon”, Milović je izjavio da je ona namještena, ali je dodao da su snimci koje je napravila BIA “neoborivi”. Kada je riječ o poslaniku delegiranom od strane Kotrela, Milović je rekao da neće otkriti identitet, ali je naglasio da se radi o “korektnom momku”.

– Ne mogu slomiti Spajićevu kičmu, jer on nema kičmu – zaključio je Milović.

Ove izjave dolaze u trenutku kada se politička scena u Crnoj Gori dodatno usložnjava pred lokalne izbore u Podgorici, a spekulacije o povezanostima između visokih funkcionera i inostranih investitora postaju sve intenzivnije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku