Milović otkrio novu aferu: Hapšeni Kotrel finansirao Spajića

1/3 Krvavac razgovara sa ključnim Kotrelovim čovjekom za kampanje, britanskim medijskim konsultantom Gavejnom Tovlerom (Gawain Towler), koji je bio glavnokomandujući čovjek za BREXIT
2/3 Na drugoj slici, vide se Tovler, Faraž i Kotrel, kao dokaz njihove veze.
3/3
autor-img 24KROZ7 21.08.2024. 10:50

Bivši ministar pravde Andrej Milović, iznio je ozbiljne optužbe na račun lidera Pokreta Evropa sad (PES), Milojka Spajića, u objavi na društvenoj mreži X. Milović tvrdi da Spajić održava veze sa Džordžom Kotrelom, “svjetski poznatim prestupnikom, koji je hapšen i osuđivan u Sjedinjenim Američkim Državama zbog pranja novca, iznude i ucjene”.

Milović navodi da je Kotrel, prema informacijama insajdera, finansirao i pomagao Spajića, a njih su dvojicu upoznali Spajićev kum, poznat pod inicijalima M. T., i kripto investitori, od kojih su neki navodno uključeni u ilegalne aktivnosti. Sastanci između Spajića i Kotrela su, prema tvrdnjama Milovića, održavani na jahtama u Luštici i Porto Montenegru, uz prisustvo arapskih investitora.

– Jedna od tema koja će, vjerujem, posebno interesovati istraživačke novinare, jeste i Džordž Kotrel. Spajić je izbjegao raspravu u Skupštini, ostavljajući javnost uskraćenu za ključne informacije – napisao je Milović, ističući da je Kotrelov tim, koji je radio kampanju za Brexit Najdželu Faražu, takođe bio angažovan u Spajićevoj kampanji.

Milović je iznio tvrdnje da je Kotrel, zauzvrat za finansijsku i nenovčanu podršku, postavio uslov Spajiću da jedan od njegovih ljudi bude uključen u predsjedništvo PES-a. Prema Milovićevim riječima, Kotrelov zaposleni postao je član predsjedništva PES-a, a kasnije i poslanik u crnogorskom parlamentu.

– Ono što je Spajić ostao dužan, jeste da upozna PES, Agenciju za sprječavanje korupcije i crnogorsku javnost, koliko je novca do sada primio od osuđenog prestupnika Kotrela, a što je sakrio i od članova PES-a, kao i koliko je dobio nenovčane pomoći od Kotrela u vidu opreme, snimanja, montaže i drugih usluga koje je Kotrelov tim radio – kazao je Milović.

Siguran je, kaže, da će Spajić i Krvavac odmah sve negirati, i zato prilaže fotografije da se prisjete bliskih susreta sa Kotrelovim timom.

– Na prvoj slici, dok Kotrelov tim snima Spajića, Krvavac razgovara sa ključnim Kotrelovim čovjekom za kampanje, britanskim medijskim konsultantom Gavejnom Tovlerom (Gawain Towler), koji je bio glavnokomandujući čovjek za BREXIT. Na drugoj slici, vide se Tovler, Faraž i Kotrel, kao dokaz njihove veze -tvrdi Milović.

Milović je najavio da će, ukoliko Spajić pokuša da negira ove tvrdnje, objaviti nove dokaze.

– Spajić skoro svakodnevno govori neistine, a ukoliko pokuša da negira moje navode, reagovaću iznoseći nove činjenice i dokaze – zaključio je bivši ministar pravde, postavljajući pitanje javnosti: Je li vam sada jasno zašto su spriječili moje obraćanje u Skupštini?

Ove optužbe dolaze u trenutku kada je Spajić najavio još jednu konferenciju za novinare, na kojoj, prema Miloviću, neće biti izneseno ništa novo i koju on naziva PRESS PES.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku