Milović: PES-ov poslanik prijetio rušenjem Vlade ako Mujović bude ministar

post-img Andrej Milović
autor-img 24KROZ7 05.09.2024. 16:45

Nosilac Podgoričke liste Andrej Milović, u svojoj najnovijoj izjavi pozvao je Pokret za promjene (PES) da otkrije identitet poslanika koji je navodno prijetio da neće podržati 44. Vladu ako Saša Mujović, ministar energetike i nosilac liste Pokreta Evropa sad i Demokrata na lokalnim izborima u Podgorici, bude imenovan za ministra. Milović je insistirao na tome da PES jasno odgovori na ovo pitanje, naglašavajući da se ne smije zaboraviti razlika između montiranih prepiski i autentičnih informacija.

– Da li je poslanik PES uoči izbora Vlade, za Mujovića i grupu profesora oko njega, napisao da su “… bili desna ruka vojnika tajne službe i DPS-a D. B (…). Trebalo je tada da pojedini čak drže govore na završnoj konvenciji DPS. Od Univerziteta su bili napravili policijsku stanicu, ali opet nekima to nije smetalo da budu na najodgovornijim funkcijama i da glasa ne pušte.
Kako tada tako i danas, uz evo i nagrade za ministra.”- napisao je Milović.

Milović je naglasio da, s obzirom na želju PES-a za nastavkom saradnje, smatra da je važno da se razjasne ove sumnje i da se stane na kraj “nepristojnim” političkim igrama. Ovaj konflikt stavlja dodatni pritisak na već kompleksnu političku situaciju u Podgorici i izaziva nova pitanja o integritetu i transparentnosti u vladajućim strukturama.

– Saša, prekini agoniju PES, ne gori druge ljude zbog sebe, budi čovjek – kaži istinu! – zaključio je Milović.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku