Milović: Podgorica će biti grad za sve građane, ne samo za političke elite

post-img Andrej Milović – Foto: Aljoša Turović
Izvor: Vijesti 23.08.2024. 13:06

Na predstavljanju programa i vizuelnog identiteta svoje predizborne kampanje, lider Podgoričke liste Andrej Milović, obećao je da će ova lista vratiti Podgoricu građanima, koju su, prema njegovim riječima, “partije otete i prigrabile kao svoj plijen”. Milović je istakao da je cilj njihove liste da Glavni grad ponovo postane mjesto u kojem se svi građani osjećaju kao kod kuće.

– Naša lista okuplja ljude koji su ostvareni u svojim profesijama. Dragutin Drago Đeković stoji iza programa Podgoričke liste, Irena Stevović je profesor CSBH jezika, a Maja Gardašević dolazi iz NVO ‘Diši’.

–  Suština je da vratimo Podgoricu građanima i omogućimo im da uživaju u životu u Glavnom gradu, a ne da se osjećaju kao u nekoj kasabi – rekao je Milović.

Milović je dodao da trenutni nivo upravljanja gradom podsjeća na “zapušteni ulaz zgrade bez skupštine stanara” i istakao potrebu da se Podgorica vrati svim građanima, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

– Naša nestranačka lista ne dijeli građane na Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Albance… Cilj nam je da vam ponudimo ljude koji znaju i koji će raditi, a ne samo da se slikaju – naglasio je Milović.

Prezentacija programa uključivala je i brojne planove i projekte. Dragutin Đeković je istakao da će program Podgoričke liste obuhvatiti osam ključnih oblasti, sa posebnim akcentom na zelenu agendu.

– Namjerno ćemo se fokusirati na zaštitu prirode. Planiramo formiranje park šuma, zaštitu pećine Magara i stvaranje novih zaštićenih područja. Takođe, formiraćemo zeleni fond za finansiranje ovih projekata – rekao je Đeković.

Irena Stevović je govorila o važnosti kulturnog razvoja.

– Planiramo ulaganje u nove objekte, revitalizaciju postojećih, kao što je Kino 25. maj, i podršku kulturnim festivalima. Naš cilj je da Podgorica postane kulturni centar i da jačamo kulturni identitet grada – izjavila je Stevović.

Nikola Raičević je naglasio potrebu za unapređenjem infrastrukture i zaštitom životne sredine.

– Planiramo izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i eliminaciju nelegalnih odlagališta otpada. Takođe, radimo na unaprjeđenju vodosnabdijevanja i edukaciji građana o očuvanju životne sredine – rekao je Raičević.

Maja Gardašević je predstavila planove za socijalnu zaštitu, uključujući otvaranje dnevnog centra za onkološke pacijente i centra za podršku starijim osobama.

– Želimo da stvorimo humaniju Podgoricu koja će brinuti o ranjivim kategorijama građana. U planu su i šetališta i aktivne zone za penzionere – kazala je Gardašević.

Nemanja Vukićević je predstavio planove za poboljšanje poslovne klime u gradu.

– Planiramo formiranje gradske policije, prelazak na LED rasvjetu i formiranje Centra za podršku biznis zajednici. Cilj je da učinimo Podgoricu privlačnijom za investitore i razvoj lokalne poljoprivrede – rekao je Vukićević.

Predstavljanje programa Podgoričke liste je pružilo jasnu sliku o njihovim namjerama i planovima za unapređenje glavnog grada Crne Gore, sa fokusom na zelenu agendu, kulturni razvoj, socijalnu zaštitu i poboljšanje poslovnog okruženja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku