Milović ponovo degradiran zbog nepoštovanja instrukcija Vlade

post-img Andrej Milović, Foto: Igor Šljivančanin
24kroz7 06.06.2024. 20:41

Nakon što je isključen iz Pokreta Evropa sad (PES), na predlog premijera Milojka Spajića, Andrej Milović je na upravo okončanoj elektronskoj sjednici Vlade opozvan kao predlagač pravosudnih zakona, jer se oglušio o uputstvo koje je predviđalo da se amandmani na IBAR zakone ne mogu prihvatiti bez saglasnosti Vlade.

Na elektronskoj sjednici Vlade je odlučeno da zastupnik u ime predlagača na sjutrašnjoj sjednici Skupštine umjesto ministra pravde Andreja Milovića bude Momo Koprivica, prenose crnogorski mediji.

Ministar Milović je ranije danas bez konsultacija sa Vladom prihvatio amandman SD koji je automatski postao sastavni dio zakona.

Ovakva odluka dolazi nakon što je Premijer Milojko Spajić juče obavijestio Skupštinu da ukoliko dođe do amandmanskog djelovanja o tome obavijeste Vladu kako bi amandmani bili usaglašeni sa preporukama evropskih institucija.

Skupština će sjutra raspravljati o još tri zakona i iz Vlade podsjećaju da zastupnici Vlade moraju poštovati uputstvo premijera kako ne bi došlo do kočenja dobijanja IBAR-a i samim tim crnogorskog puta u EU.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku