Milović: Sindikatima riješiti stambeno pitanje, dati placeve i otpisati komunalije

post-img Andrej Milović, YT printscreen
autor-img 24KROZ7 28.08.2024. 13:26

Nosilac “Podgoričke liste” i bivši ministar pravde, Andrej Milović, iznio je ambiciozan plan za poboljšanje životnih uslova zaposlenih u državnim službama. U svom najnovijem obraćanju javnosti, Milović je obećao da će kao budući gradonačelnik Podgorice raditi na rješavanju stambenih problema za policajce, vatrogasce, prosvjetare, medicinare i druge radnike koji služe državi.

– Policajci, vatrogasci i svi drugi koji služe našoj državi i glavnom gradu ne smiju dočekati penzionerske dane kao podstanari. To bi bio poraz za državu i društvo – rekao je Milović.

On je naglasio da će njegovo prvo prioritetno djelovanje biti usmjereno na inicijativu za dodjelu parcela sindikatima, na kojima će se graditi stanovi.

Prema Milovićevom planu, grad Podgorica će dodijeliti parcele sindikatima bez naknade, uz obavezu da će te parcele biti komunalno opremljene. Kao povratni benefit, grad će dobiti dio poslovnih i stambenih jedinica u vrijednosti od dodijeljenih parcela i komunalija. Većina stambenih jedinica će, međutim, biti namijenjena za rješavanje stambenih potreba zaposlenih.

– Neprihvatljivo je da Podgorica posjeduje brojne zapuštene parcele širom grada, dok istovremeno naši građani ne mogu da riješe stambeno pitanje. Kao gradonačelnik, obaveza mi je da ove situacije promijenim i pomognem svojim sugrađanima – zaključio je Milović.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku