Milović: Spajić koristi političke veze za sticanje ličnog bogatstva

post-img foto: Reuters/Stevo Vasiljevic
autor-img 24kroz7 10.08.2024. 23:23

Bivši ministar pravde i nekadašnji visoki funkcioner Pokreta Evropa sad, Andrej Milović, izazvao je veliku pažnju dvjema objavama na društvenoj mreži X, u kojima je iznio ozbiljne optužbe na račun aktuelne vlasti.

U prvoj objavi, Milović se obratio resornoj ministarki Maji Vukićević, zahvaljujući joj što želi da sve bude po zakonu i da se sve provjeri:

– Majo Vukićević, hvala što želiš da sve bude po zakonu i da se sve provjeri. U to ime, kao resornu ministarku, pozivam te da provjeriš da li je već dogovoreno ko će biti izvođači i podizvođači na projektu autoputa. Ja mogu dati sad vrlo preciznu mapu -pitao je Milović.

Milović je potom naveo svoje sumnje u vezi s projektom izgradnje crnogorskog autoputa, ističući da su glavni politički partner premijera i njegov “lokalni primorski funkcioner već kupili mašine koje su spremne za početak radova”. On je tvrdio da će posao dobiti biznismen iz susjedstva, a dodao je i sljedeće:

– Majo, ne odlažu se premijerski satovi i čuva premijer džabe: zamisli padne Vlada i mašine ostanu neiskorištene? Zaključujem umjesto vas koji ili ne vidite ili nećete da vidite: opstanak Spajića na vlasti nije samo njegov interes i paravan firmi povezanih sa njim, nego i njegovih partnera kako u zemlji, tako i u okruženju. Treba naplatiti političku podršku premijeru i zaraditi stotine miliona, a građane CG i našu praunučad zaduži milijarde. Ko to može bolje od Milojka Spajića?- kazao je on.

U drugoj objavi, Milović je iznio svoje sumnje u vezi s firmama koje će dobiti nadzor nad infrastrukturnim projektima, navodeći da ima snažnu intuiciju koja će firma dobiti ovaj posao. On je gotovo siguran da će ista firma dobiti većinu poslova za buduće infrastrukturne projekte:

– Imam snažnu intuiciju za to koja će firma za nadzor dobiti ovaj posao. A gotovo sam siguran – i većinu poslova za buduće infrastrukturne projekte. Vjerujem da će i SDT/SPO to zanimati. – kazao je Milović.

 

Milović je dalje iznio tvrdnje o postojanju paravan firme koju vode dva državna direktora, od kojih je jedan školski drug premijera i čovjek od povjerenja, a drugi sarađuje sa bliskim krvnim srodnikom premijera. On je zaključio da premijer gura infrastrukturne projekte zbog države, kao “sluga naroda”, i dodao:

– Evo male pomoći: dva državna direktora imaju paravan firmu. Jedan je školski drug premijera i čovjek od povjerenja, a drugi sarađuje sa bliskim krvnim srodnikom premijera. Nedavno bili i zajedno u Parizu. Premijer gura infrastrukturne projekte, zbog države naravno – sluga naroda, ne bi on radi sebe. Dosta sam rekao, jer ipak je ovo maraton, a ne sprint – kazao je on.

Ove objave bivšeg ministra pravde izazvale su veliku pažnju javnosti i ostaje da se vidi kakav će biti odgovor nadležnih institucija na ove optužbe.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku