Milović tražio od Mandića da prisustvuje sjednici Skupštine na kojoj će se raspravljati o njegovoj smjeni

post-img Foto: Screenshot/Youtube
24kroz7 13.06.2024. 18:21

Ministar pravde Andrej Milović pisao je danas predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, zahtijevajući od njega da ga obavijesti o terminu sjednice na kojoj će se raspravljati i odlučivati o njegovom razrješenju, te da ga pozove da učestvuje u radu te sjednice.

foto: Andrej Milović/Iks
foto: Andrej Milović/Iks

– Koristim priliku da iskažem svoje legitimno očekivanje da me saglasno odredbama Poslovnika Skupštine Crne Gore obavijestite o datumu i terminu održavanja sjednice na čijem dnevnom redu će se raspravljati i odlučivati o navednom predlogu, te da mi uputite poziv da kao aktuelni ministar pravde učestvujem u njenom radu.  Cijeneći Vaše nesporno političko iskustvo i važnost državne fukcije koju u 28. sazivu Skupštine Crne Gore obavijate, vjerujem da ćete suvereno odlučiti i uvažiti moj zahtjev, demonstrirajući demokratski kapacitet i potvrđujući dosadašnju dobru parlamentarnu praksu Vaših prethodnika u ovakvim slučajevima. Istovremeno, time bi bilo omogućeno poslanicima u plenumu, ali i ukupnoj crnogorskoj javnosti da čuju ozbiljnu utemeljenu argumentaciju, uz poštovanje rimskog pravnog i etičkog principa višemilenijumskog trajanja – audiatur et altera pars – piše u Milovićevom dopisu.

– Uz uvjerenje da smo se kolegijalno i profesionalno razumjeli i da ćemo zajedno dati doprinos još jednom demokratskom iskoraku naše države Crne Gore i njenom pravnom i političkom sistemu, dok iščekujem Vaš odgovor srdačno Vas pozdravljam uz izraze ličnog uvažavanja – zaključio je Milović u dopisu Mandiću.

Podsjećamo da je premijer Milojko Spajić predložio prekjuče razrješenje Milovića, koji ga je prethodno optužio da partiju, Vladu i državu vodi u “ponor”, dok je Spajić odgovorio da su razlog za njegovu inicijativu Milovićevi “raniji nastupi u javnosti”, i koordinirani pokušaji da sa šefom države Jakovom Milatovićem destabilizuje Vladu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku