Ministar Filip Radulović zaposlio djevojku i rođake na ključnim funkcijama

post-img Filip Radulović: Foto Evropa Sad
Izvor: BORBA 25.07.2024. 12:52

Uprkos obećanjima o transparentnosti i borbi protiv nepotizma, novoformirana Vlada Crne Gore našla se pod pritisakom zbog skandaloznih zapošljavanja unutar državnih institucija. Prema saznanjima našeg portala, ministar pomorstva Filip Radulović postao je centralna figura u ovom kontroverznom pitanju, nakon što su otkriveni slučajevi nepotističkog zapošljavanja njegove djevojke i dvije rođake na ključnim pozicijama, prenosi Borba.

Djevojka ministra Radulovića, Maja Pavićević, zaposlena je u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, gdje obavlja poslove nabavke karata za put u inostranstvo. Prema informacijama koje smo prikupili, Pavićevićeva je na ovu poziciju došla 19. juna po ugovoru o djelu, iako je ranije radila u prodavnici bijele tehnike Beko. Njen trenutni mjesečni prihod iznosi 1.450 evra, a postoji mogućnost da dobije stalno zaposlenje.

Pored toga, v.d. direktorica za vazdušni saobraćaj Marijana Perić, koja je dalja rođaka ministra Radulovića, takođe je zaposlena na važnoj funkciji. Njen prethodni angažman bio je u kompaniji Montenegro Works. Slučaj postaje još komplikovaniji kada se uzme u obzir da je njena sestra, Andrijana Perić, zaposlena u finansijskom sektoru nove avio kompanije ToMontenegro.

Ovi slučajevi su podigli ozbiljna pitanja o praksi zapošljavanja u novoj vlasti, a očekuje se da nova ministarka saobraćaja Maja Vukićević detaljno ispita biografije zaposlenih i osigura da su svi kandidati za pomenute pozicije adekvatno kvalifikovani.

Demokratska partija socijalista i njihove satelitske stranke poznate su po sličnim praksama zapošljavanja rođaka, kumova i prijatelja, a čini se da nova vlast nije izuzetak. Ova situacija dovodi u pitanje integritet i transparentnost u radu Vlade Crne Gore, te će biti od ključne važnosti da se otkriju sve nepravilnosti i preduzmu odgovarajuće mjere.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku