Mugoša: Fotelje kao kohezioni faktor nove Vlade Crne Gore

post-img
autor-img 24KROZ7 19.08.2024. 10:52

Poslanik Socijaldemokrata i nosilac liste Evropskog saveza na izborima u Podgorici Boris Mugoša kritičkim komentarom se osvrnuo na račun rekonstrukcije Vlade Crne Gore. U objavi na društvenoj mreži Iks, Mugoša je iznio niz oštrih opaski na račun nove vlade, postavljajući pitanje ko može nabrojati sva ministarstva nakon njenog formiranja.

– Kada sam govorio da se ne radi o pomirenju nego podmirenju, bilo je raznih komentara… Jasno je da su fotelje po dubini, visini i širini kohezioni faktor ovako skrojene većine – naveo je Mugoša.

U svojoj objavi, Mugoša je podsjetio da Crna Gora sa svojih 600 hiljada stanovnika trenutno ima Vladu sa čak 32 člana – 26 ministara i 7 potpredsjednika, uz dodatak brojnih savjetnika.

– Imamo devet savjetnika, 54 državna sekretara, ko zna koliko pomoćnika (direktora direktorata), šefova kabineta, sekretara ministarstava, Skupštinu sa pet potpredsjednika (puta 2 savjetnika) i tri zamjenika generalnog sekretara, a ima i pomoćnika – nabrojao je Mugoša.

Mugoša je istakao da je smiješno, ali suštinski tužno, papagajisanje pojedinaca kako su u Vladi zbog očuvanja građanskog karaktera, evropske perspektive i evroatlantske orijentacije Crne Gore.

– Ima li neko mjesec dana nakon rekonstrukcije Vlade da može nabrojati sva ministarstva a kamoli imena svih članova Vlade… Prećeralo se – zaključio je Mugoša na mreži X.

Ovakvi komentari dolaze u trenutku kada se u javnosti vodi intenzivna debata o funkcionalnosti i efikasnosti novog sastava Vlade, a Mugoša svojim izjavama dodatno potpiruje raspravu o stvarnim motivima i efektima rekonstrukcije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku