Mugoša o avgustovskim sjednicama Skupštine: Politička bahatost parlamentarne većine

post-img Boris Mugoša – Foto :Pobjeda
autor-img 24kroz7 02.08.2024. 19:10

Nakon što je danas objavljeno da će Skupština Crne Gore 16. avgusta održati dvije vanredne sjednice na kojima će se razmatrati set važnih zakonskih rješenja, ne smiruju se reakcije političkih aktera.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, na mreži Iks je istakao da zakazivanje dvije sjednice u akvgustu “pokazuje po ko zna koji put političku bahatost parlamentarne većine”

– Sazivanje dvije vanredne sjednice sa navedenim dnevnim redom u istom danu (16.avgust), suprotno dogovoru sa Kolegijuma, pokazuje po ko zna koji put političku bahatost parlamentarne većine (ovoga puta i proširene sa najnovijim konstituentom) – napisao je Mugoša.

On se osvrnu na predloge dnevnog reda koji su dostavljeni, kao i na predloge zakona koji će se tog dana naći pred poslanicima uz navođenje da su ovi zakoni dostavljeni Skupštini, a da je zaobiđena javna rasprava o “važnim sistemskim zakonima”.

Za Skupštinu Crne Gore nema odmora: Dvije sjednice 16. avgusta

– Predlaganje važnih sistemskih zakona zaobilazeći javnu raspravu i to zakona kojima se obesmišljava raspolaganje državnom imovinom od strane Skupštine, formira novi državni subjekt, prave izuzeci u dijelu javnih nabavki i zapošljavanja od standardnih zakonom definisanih procedura i dr., uz nepristojno uvodjenje novih rukovodećih pozicija u Skupštini i Vladi, pokazuju ponovo svu besmislenost papagajisanja floskula većine o njihovom evropskom karakter – istakao je Mugoša

– Proći će i ovako skrojena većina, ali će posljedice nakaradnih zakonskih rješenja, donošenja zakona bez javnih rasprava i političkih trgovina biti veoma ozbiljne – zaključuje Mugoša.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku