Mugoša: Sinhronizovano djelovanje Spajića i Mandića pokazatelj klasične političke trgovine

post-img
autor-img 24kroz7 21.06.2024. 23:47
Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša je saopštio da je predsjednik parlamenta Andrija Mandić bez konsultacija na Kolegijumu naprasno zakazao novu sjednicu Skupštine za 28. jun na Vidovdan i pritom prekršio Poslovnik u dijelu onemogućavanja poslovničkih prava opoziciji.

– Današnje sinhronizovane aktivnosti Milojka Spajića i Andrije Mandića i to na dan kad smo dobili i zvaničnu potvrdu da će se Međuvladina konferencija o pristupanju CG EU održati 26. juna su samo još jedan pokazatelj da su klasična politička trgovina i ucjene najčvršći temelj aktuelne većine i da Mandić upravlja ključnim procesima u Crnoj Gori – napisao je  Mugoša na društvenoj mreži X.

 

– Spajićevo prezentovanje ideje o redefinisanju koncepta crnogorskog državljanstva, koja je nakon jasnog ukazivanja stručne javnosti i odredjenih političkih subjekata da je neustavna i da urušava rad Odbora za izbornu reformu nemušto pokušana da bude korigovana saopštenjem iz njegovog Kabineta. Naprasno zakazivanje od strane Mandića nove sjednice Skupštine za 28.jun (na Vidovdan), i to bez konsultacija na Kolegijumu pri tom kršeći i Poslovnik u dijelu onemogućavanja poslovničkih prava opoziciji, iako sljedeće nedjelje treba da se nastavi aktuelna sjednica Parlamenta na kojoj će biti 20-tak tačaka – kazao je Mugoša.

– Vjerujem da progresivna i građanska CG neće dozvoliti olako igranje sa njenom stabilnošću i dugoročnom održivošću… Priča o dobijanju pozitivnog IBAR-a ne smije biti maska za realizaciju projektovanih aktivnosti na urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, evropske i evroatlanske Crne Gore – zaključuje Mugoša na X-u.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku