Mujović: Izbori u Podgorici nisu lokalni, već pokušaj destabilizacije Vlade

post-img
autor-img 24KROZ7 10.09.2024. 10:31

Saša Mujović, kandidat liste “Evropa sad – Demokrate – Još jače – prof. dr Saša Mujović” za gradonačelnika Podgorice, kazao je da ovi izbori nisu samo lokalni, već predstavljaju širu političku borbu koja bi mogla imati dalekosežne posljedice po Crnu Goru. Na predstavljanju koalicione liste, koju čine PES i Demokrate, Mujović je istakao da se na ovim izborima vodi „veliki pokušaj“ destabilizacije 44. Vlade i vraćanja zemlje na put podjela.

Mujović je naglasio da njegova vizija Podgorice nije zasnovana na praznim obećanjima, već na konkretnoj strategiji razvoja grada. Planira, između ostalog, unaprijediti infrastrukturnu mrežu, poboljšati ekološke standarde i riješiti problem saobraćajnih gužvi.

– Podgorica mi je dala puno toga i red je da joj uzvratim. Siguran sam da imamo mudrosti da od Podgorice napravimo evropsku metropolu – kazao je on, obećavajući grad čistiji, energetski efikasniji i sa postrojenjem za preradu guma.

Na skupu su se obratili i predsjednici partija koje čine ovu koaliciju, Milojko Spajić (PES) i Aleksa Bečić (Demokrate). Bečić je posebno naglasio da ni PES ni Demokrate nikada nisu „prekrajali izbornu volju“ u saradnji s DPS-om, što je ključna tačka razdvajanja ove koalicije od drugih političkih subjekata u Crnoj Gori. On je podvukao da su ovi izbori kritični za budućnost Crne Gore, a posebno za njeno članstvo u Evropskoj uniji do 2028. godine.

Milojko Spajić je istakao da su izbori šansa za građane Podgorice da izaberu lidera koji će ih voditi putem razvoja i prosperiteta. On je podsjetio prisutne na postignuća PES-a, uključujući povećanje penzija i realizaciju infrastrukturnih projekata, naglašavajući da je „dosta bilo prazne priče“ i da su sada potrebna konkretna djela.

Lista, koju čini 59 kandidata, predstavljena je kao odgovor na izazove s kojima se suočava Podgorica, s posebnim fokusom na borbu protiv kriminala i korupcije, te unapređenje životnog standarda građana. Drugi na listi, Danilo Šaranović, naglasio je da PES i Demokrate neće dozvoliti „povratak na staro“, dok je gradonačelnica Olivera Injac pozvala na još jaču borbu za Podgoricu, grad koji će, prema njenim riječima, biti pokretačka snaga za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju.

Kako se bliži dan izbora, očigledno je da se političke tenzije pojačavaju, a rezultati će, po svemu sudeći, imati uticaj koji nadilazi lokalni kontekst.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku