MUP otvorio novu imejl adresu za potrebe izbora u Budvi i Andrijevici

post-img Foto: Ministarstva unutrašnjih poslova
24kroz7 25.04.2024. 17:31

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u susret predstojećim lokalnim izborima u zakazanim za 26. maja 2024. godine, kao i izborima za Skupštinu opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, otvorilo je novu e-mail adresu izbori.prigovor@mup.gov.me, na koju će zainteresovani građani i javnost moći da, slanjem upita, postave pitanja vezana za vođenje biračkog spiska, kao i sprovođenje izbornog procesa u dijelu koji je u nadležnosti ovog Ministarstva.

– Građani će putem navedene e-mail adrese moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za vođenje biračkog spiska, odnosno izbornog procesa u dijelu nadležnosti ovog Ministarstva, a povodom raspisanih lokalnih izbora u opštini Budva i opštini Andrijevica. Upite na e-mail adresu, kao i eventulne prigovore, a povodom raspisanih lokalnih izbora u opštini Budva građani i zainteresovana javnost mogu na opisani način dostavljati do dana zaključenja biračkog spiska koji se vodi za opštinu Budva, odnosno do 15. maja 2024. godine, dok upite i prigovore vezane za lokalne izbore u opštini Andrijevica, mogu dostavljati do dana zaključenja biračkog spiska koji se vodi za opštinu Andrijevica, odnosno do 22. maja 2024. godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način uvodi još jedan kontrolni mehanizam, u cilju transparentnog postupanja ovog Ministarstva u sprovođenju izbornog procesa, stvarajući preduslov za povećanje povjerenja građana i javnosti u izborni proces – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsjećaju da će nakon zaključenja biračkog spiska, a shodno dosadašnjoj praksi, građanima biti dostupan „Call-centar“, odnosno jedinstveni broj 19820 koji je besplatan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku