Muratović: Stranka pravde i pomirenja ostaje na kursu politike koja Crnu Goru vodi u EU

post-img Almir Muratović SPP -Foto: PR Centar
autor-img 24kroz7 30.07.2024. 10:20

Stranka pravde i pomirenja (SPP) ostaje na kursu politike koja Crnu Goru vodi u Evropsku uniju (EU), poručio je novoizabrani v.d. predsjednika partije Almir Muratović, prenosi PR Centar.

Na nedavno održanoj sjednici Glavnog odbora SPP-a u Rožajama, Muratović je jednoglasno izabran za vršioca dužnosti predsjednika stranke. Kao jedan od osnivača SPP-a, Muratović je do sada obavljao visoke funkcije unutar stranke i bio aktivan odbornik u Skupštini Opštine Petnjica u dva mandata. Takođe, poznat je po svom humanitarnom djelovanju u Sandžaku i na sjeveru Crne Gore.

Muratović je naglasio da su spremni na saradnju sa svim političkim subjektima koji Crnu Goru vide u EU i NATO.

– Stranka smo koja se bori za prava bošnjačkog naroda i ostalih naroda u Crnoj Gori. Kao i do sada, tako i u budućnosti nećemo ćutati i dozvoliti da se na osnovu stranačkih odluka bilo koje stranke ispostavlja ‘faktura’ cijelom bošnjačkom narodu. Takođe, svjedoci smo da se u javnosti bošnjačkom narodu od 2006. pa do danas konstantno pokušava nametnuti ‘krivica’ u ideološkoj podijeljenosti Crne Gore, što je za SPP apsolutno neprihvatljivo – saopštili su iz SPP-a.

Izjava Almira Muratovića dolazi u ključnom trenutku za SPP, jer stranka nastavlja sa svojim naporima da zaštiti prava bošnjačkog naroda i promoviše integraciju Crne Gore u evropske i evroatlantske strukture. Pored političkih ambicija, SPP se takođe fokusira na očuvanje kulturnog identiteta i ekonomski razvoj svih građana Crne Gore.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku