Nastavlja se ponižavanje podstanara: Spajić odbio amandmane kojima bi građani kupovali stan po cijeni od 900 eura po kvadratu!

post-img Milojko Spajić
24kroz7 12.07.2024. 13:23

Vlada Milojka Spajića je na sjednici održanoj 4. jula razmotrila i donijela odluku o odbijanju amandmana na Predlog zakona o Fondu stan za sve koje su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Ana Novaković-Đurović, Dritan Abazović, Filip Adžić i Miloš Konatar.

Kako se navodi u obrazloženju, Predlogom zakona, kao ni predloženim amandmanima, navodno, nije na adekvatan i cjelovit način propisan postupak i kriterijumi prodaje stanova građanima po povoljnim cijenama.

– Zakon ne sadrži detaljno razrađeno poglavlje nadzora, kao ni kaznenu politiku, a sprečavanje mogućnosti zloupotrebe riješena je pravom na žalbu koju u drugom stepenu rješava ministarstvo nadležno za poslove stanovanja bez pravne i funkcionalne analize. Predlog zakona deklarativno upućuje na transparentnost, ali ne daje jasna uputstva/norme koje bi bile sprovodive u praksi, a Vlada cijeni da je taj segment potrebno pažljivo razraditi – navodi se, između ostalog, u obrazloženju.

Ovakvom odlukom, Spajićeva Vlada oduzela je građanima priliku da kupe stan po cijeni od 900 eura po kvadratu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku