Ne zaustavljaju se napadi na Adžića, Novovića i Šukovića; Adžić za “Dan”: Mafija napada one koji su im stali na put

post-img Foto: Pobjeda- Adžić, Šuković, Novović
R.B. 13.04.2024. 18:59

Filip Adžić, poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši ministar unutrašnjih poslova kazao je u izjavi za “Dan” da aktuelna vlast tajne podatke koristi kao oružje za politički obračun i, kako tvrdi, da bi se obračunala sa borcima protiv organizovanog kriminala.

– Tajnim podacima u periodu trajanja Abazovićeve vlade raspolagale su isključivo nadležne institucije Crne Gore. Ko danas gazduje tim podacima vrlo je upitno, s obzirom na to da se ministri iz Spajićeve vlade s borcima protiv organizovanog kriminala i korupcije obračunavaju manipulišući tajnim podacima, koji kasnije, slobodno interpretirani, završe u medijima bliskim tridesetogodišnjem režimu. Na taj način crtaju mete svim pojedincima koji su radeći profesionalno svoj posao nanijeli veliku štetu organizovanim kriminalnim grupama – kazao je Adžić u izjavi za “Dan”.

Kako tvrdi, u vrijeme dok je bio ministar unutrašnjih poslova došlo je do obnove komunikacije sa Europolom, koja je bila prekinuta upravo zbog kompromitacije klasifikovanih podataka.

Adžić, takođe, ističe da su dok je bio ministar unutrašnjih poslova morali da nađu način da povrate povjerenje Europola.

–Kako su i naši partneri iz Europola znali da unutar policijskog aparata postoji jedan broj visokopozicioniranih službenika koji sarađuju sa kriminalnim strukturama, bilo je jasno da moramo naći model da informacije ne završe u pogrešnim rukama, pa je svaki korak bio detaljno planiran i dogovoren, što potvrđuju istorijski rezultati koji su nakon toga ostvareni u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije – kazao je bivši ministar policije.

– Nakon kompromitacije podataka dobijenih od strane naših međunarodnih partnera u periodu kada je tridesetogodišnji režim vladao Crnom Gorom i kada su bezbjednosnim sektorom neprikosnoveno gospodarili Lazović, Veljović i Katnić, došlo je do prekida komunikacije Europola sa našom državom, što je umnogom pomoglo kriminalnim organizacijama u planiranju i izvršavanju najtežih krivičnih djela. Formiranjem Abazovićeve vlade kao ključni prioritet postavljena je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao preduslov za napredak Crne Gore ka EU. Da bismo do tog cilja došli, jasno je bilo da moramo obnoviti prekinutu komunikaciju sa Europolom i iskoristiti najjače oružje protiv organizovanih kriminalnih grupa, a to je dešifrovana SKY ECC komunikacija. U tim naporima veliku ulogu odigrali su tadašnji premijer Abazović, koji je možda i jedini premijer koji je posjetio Europol i imao više pojedinačnih sastanaka sa šeficom Europola Katrin de Bol, glavni specijalni tužilac Novović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Šuković, koji su bili u permanentnoj komunikaciji s predstavnicima Europola i svojim aktivnostima zavrijedili njihovo puno povjerenje.

Kompletna priča o nezakonitom djelovanju kako mene kao ministra unutrašnjih poslova, tako i glavnog specijalnog tužioca Novovića ili šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Šukovića, zapravo je pokušaj mafije da se obračuna sa ljudima koji su stali na put organizovanim kriminalnim grupama i preko 200 njihovih članova, među kojima su i njihove vođe, sklonili sa ulica Crne Gore, što je rezultiralo zaustavljanjem rata klanova, ali i čišćenjem institucija od kriminalnog uticaja – kazao je Adžić.

Izvor: Dan

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku