Nikolić: ANB i UP demantovali sopstvene navode, još jedna potvrda potpunog haosa u sektoru bezbjednosti

post-img Miloš Nikolić – Foto: DPS
autor-img 24kroz7 01.08.2024. 15:46

Današnje zajedničko saopštenje Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije povodom ugroženosti bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, kojim su demantovali sopstvene navode od prije mjesec dana, još jedna je potvrda haotičnog stanja u bezbjednosnom sektoru, navodi se u saopštenju Miloša Nikolića, portparola Demokratske partije socijalista.

Naime, Agencija za nacionalnu bezbjednost je 13. jula, dakle prije svega tri sedmice, obavijestila javnost da raspolažu operativnim saznanjima o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Đukanovića, dok je Uprava policije istog dana konstatovala da nemaju takva saznanja, odnosno – da ih ANB nije o tome obavijestio. Takođe, ono što je posebno indikativno je činjenica da Agencija ne samo da nije ovu informaciju pravovremeno proslijedila Upravi policije već je obezbjeđenje Đukanovića u tim danima dodatno smanjeno.

Uprava Policije i ANB: Neistinite informacije o atentatu na Đukanovića

Nakon toga, UP je saopštila da je formiran predmet povodom tih informacija i donešena odluka o pojačanju mjera obezbjeđenja Đukanoviću. Ponavljamo, sve ovo su zvanični stavovi ova dva organa, da bi danas, isti ti organi saopštili da nije tačno da se prijetilo Đukanoviću.

– Dakle, još jedan u nizu kontradiktornih stavova sektora bezbjednosti u pokušaju da prikriju svoje nepostupanje i neprofesionalnost. Ovakav odnos prema štićenoj ličnosti ozbiljno narušava ugled države kao članice NATO-a, ali izaziva i nesigurnost kod svakoga ko očekuje da se državni bezbjednosni organi ponašaju odgovorno i profesionalno.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku