Nikšićka URA otkazala podršku Marku Kovačeviću

post-img Foto: Građanski pokret URA
autor-img 24kroz7 22.06.2024. 12:32

Na juče održanoj sjednici, Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić je donio odluku da uskrati podršku predsjedniku opštine Nikšić Marku Kovačeviću.

– Nakon što je odbio da se javnosti Crne Gore izvini za riječi izgovorene u obraćanju povodom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu, kojima je nedvosmisleno diskriminisao ljude drugih nacionalnih i ideoloških opredjeljenja, jasno je da više ne može imati našu podršku – saopštili su iz OO URA Nikšić.

– Marko Kovačević je dobio mandat da bude predsjednik Opštine u službi svih građanki i građana Nikšića bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje, a ne da plasira šovinističke i uvredljive izjave kojima se narušavaju svi mukotrpni napori na izgradnji pomirenja u Crnoj Gori i konstantno podstiču tenzije i mržnja koje razgrađuju građansko biće naše države – istakli su iz nikšićke URE.

Iz OO URA Nikšić su pozvali sve građanske partije, prije svih Demokrate, koje su konstituenti lokalne vlasti u Nikšiću, da, ako drže do građanskih i evropskih vrijednosti koje zastupaju, učine isto i uskrate podršku Kovačeviću. Ne sporeći rezultate ostvarene u korektnoj saradnji sa predstavnicima lokalne uprave u protekle tri godine, kao izlaz iz trenutne situacija vide dva rješenja – prvo, da aktuelna većina u lokalnom parlamentu predloži novog predsjednika Opštine koji će biti predsjednik svih građanki i građana, i koji neće svojim zapaljivim govorima diskriminisati bilo koga, i drugo, da se skrati mandat skupštini i ide na nove lokalne izbore.

Komentarišući inicijativu DPS-a, iz nikšićke URE ističu da je DPS upravo taj koji uništio Nikšić, ostavio milionske dugove i poharan grad. Iz URE podsjećaju da su upravo u tom periodu na najvažnijim državnim pozicijama bili Nikšićani, počev od gospodina Đukanovića pa nadalje, a Nikšićanke i Nikšićani dobro vide kako su se oni odužili svom gradu.

– Prema tome, našu podršku ne mogu imati oni koji su uništavali Nikšić, niti oni koji zastupaju stavove kojima podstiču nacionalne i vjerske tenzije – zaključili su iz nikšićke URE.

Rasprava (1)
T
Tip400
22.06.2024.
Nemate sto pozivati Demokrate,njima je fotelja svetinja, i nr izlaze iz nje bez elevatora. Partija bez morala,integriteta. Svaka cast za uru,pokazali da su inyeresi gradjana ispred fotelje.
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku