Nimambegu i Đeka ruše vlast u Ulcinju, prave koaliciju sa DPS, SD i SDP

post-img Ulcinj
24kroz7 12.05.2024. 14:05

Opštinski odbori Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP) Ulcinja donijeli su odluku da prihvate poziv o formiranju nove lokalne vlasti u tom gradu, ciju ce okosnicu ciniti dosadašnji koalicioni partneri FORCA, DP, SD i SDP uz podrsku pet odbornika DPS-a.

SD i SDP ranije su sa žaljenjem konstatovali da vlast konstituisana nakon 2022. godine više ne postoji, te da pomenute partije niti jednim svojim potezom nijesu takvom epilogu doprinijele, niti su na bilo koji način narušili odredbe koalicionog sporazuma na osnovu koga je ta vlast konstituisana. Već su, naprotiv, imajući u vidu interes Ulcinja, učinile sve da do pomenute krize ne dođe.

– Kadrovi SD-a i SDP-a su, od formiranja, sada već odlazeće ulcinjske lokalne vlasti, profesionalno i odgovorno obavljali poslove koje su preuzeli, radili u interesu opštine i svih građanki i građana Ulcinja, te iza sebe ostavili konkretne i mjerljive rezultate, koje niko dobronamjeran ne može da spori – navodi se u zajedničkom reagovanju dvije partije.

– Imajući u novonastali razvoj događaja, zbog kojeg je u susret turističkoj sezoni od koje su očekivanja velika, prijetila potpuna paraliza sistema koja bi izvjesno dovela do nemogućnosti kvalitetnog zadovoljenja potreba naših građana, odlučili smo da reagujemo brzo da bismo što prije stabilizovali političke prilike u našoj opštini. Kako se iskristalisala mogućnost kreiranja nove jasne većine u lokalnom parlamentu, koja će izvjesno imati i više od neophodnih 17 odbornika, odlučili smo da formiramo stabilnu novu lokalnu ulcinjsku vlast sa FORCA-om, DP-om i DPS-om, a moguće i sa još nekim političkim subjektima – poručili su iz ulcinjskog SD-a i SDP-a.

Ulcinj: Forca se okrenula protiv Bajraktarija, on smijenio njihove sekretare

Podsjećamo, spor između ove dvije strane već neko vrijeme eskalira, s tvrdnjama iz tabora Omera Barjaktarija da je Forca započela pregovore s drugim strankama još 1. aprila, a sve bez znanja GP URA.

– Sve je počelo 1. aprila kada je Forca, iza leđa GP URA, pozvala albanske stranke da prave koaliciju. Naša procjena je da Forca i Demokratska partija žele vratiti Demokratsku partiju socijalista na vlast. Sigurni smo da neće uspjeti u tome – izjavio je anonimni izvor iz ulcinjske opštine za Dan.

Omer Barjaktari je ranije istakao da je URA maksimalno poštovala svaki politički dogovor i sporazum, ali da se to isto ne može reći za druge političke aktere. Ipak, tvrdi da će se URA uvijek zalagati za širu i politički jaču vladajuću koaliciju u gradu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku