Nova svađa unutar vladajuće većine: Poslanik PES-a Hodžić oštro napao funkcionera SNP-a Rajkovića

post-img Seid Hadžić foto: Vijesti
izvor: Vijesti 08.08.2024. 18:44

Poslanik sa liste Pokreta Evropa sad (PES) Seid Hadžić poručio je vršiocu dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Milošu Rajkoviću da povede računa kako razgovara sa građanima i privrednicima, te da kvalifikacije o tome ko je koliki patriota, i da se radi o jednonacionalnim protestima, nikako ne smiju biti rječnik nekoga ko predstavlja državni organ.

– Ovo vam nije prvi put. Uprava na čijem ste čelu nije vaša privatna prćija pa da možete iznostiti takve ali i neke ranije kvalifikacije sa primesama nacionalizma, diskriminacije i u krajnju ruku neozbiljnosti. Svaki građanin ima prava da protestuje. Dužnost Vlade i svih njenih funkcionera je da ih saslušaju i uz primjenu zakona i normativne mogućnosti ispune njihove zahtjev – kazao je Hadžić.

On je rekao da računa “na veliku korektnost ministra Jokovića od ranije”, pa i u ovom slučaju očekuje “da pojasni javnosti da li je tačna informacija da je bez saglasnosti Vlade, Uprava potpisala četiri ugovora, te da li je inspekcija to utvrdila i u koliko se ispostavi da je tako da li će uslijediti smjene rukovodećeg kadra”.

– Uslovi za tender su naprasno promijenjeni iz kog razloga i za čiju korist? Zakon o šumama je usvojen i naredne godine svakako će se ići u nove procedure, zašto se neko sada sjetio da mijenja uslove tendera i pravi metež i nered? Tužbe drvoprerađivača će sve proći na sudu jer je tender definitivno diskrimintorski i zato je obaveza da se ovo sve poništi i krene iznova. Ne trebaju nam blokade autoputa u sred sezone zbog nečije samovolje i neprofesionalizma – navodi Hadžić.

– Znamo svi šta se dešavalo zadnjih 30 godina i koliko je samo bilo zloupotrebe kod eksploatacije šuma u Crnoj Gori i od strane mnogih firmi, koje su se javile na ovaj poziv (ne i od svih), ali ovo nikako nije dobar način niti put da dođemo do rješenja koje će siguran sam vrlo brzo pospiješiti novi Zakon o šumama. Prilagodimo retoriku, saslušajmo građane i skupa donesimo kvalitetno rješenje koje će stati u kraj krađi i zloupotrebi državnih resursa. Veliku podršku i moju ličnu imate u toj borbi ali ne na ovaj način i ovakvim brecanjem ni prema kome ma o kojoj se nacionalnoj zajednici radilo, ma o kojem mjestu u Crnoj Gori se radilo i ma o kojem građaninu bila riječ. Pozdravljam inicijativu i sluh državnog sekretara Andrije Delića da primi drvoprerađivače u ponedjeljak 12.avgusta, sasluša njihove zahtjeve kako bi se došlo do iznalaženja rješenja u korist obije strane i na višim instancama – zaključio je.

Rasprava (1)
Q
Qyu
09.08.2024.

Počelo je,ulaskom BS-a u Vladu pad Vlade je zagarantovan.BS je čudo neviđeno a Spajić je ispao magarac.Zašto spominjem BS ovdje?Ko pozna B sve mu je jasno.

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku