Nova vlast u Andrijevici: Raketić preuzima vođenje lokalnog parlamenta

post-img Andrijevica
Izvor: Dan 28.08.2024. 12:51

Andrijevica će uskoro imati novu vlast, sa Veskom Raketićem na čelu lokalnog parlamenta. Raketić, koji je na prošlim lokalnim izborima predvodio građansku listu „Vasojevićki pokret – Ujedinjenje“ i osvojio jedan odbornički mandat, postao je ključna figura u novom političkom aranžmanu.

Kako saznaje Dan, postignut je dogovor između koalicije SNP – Demokrate i Pokreta Evropa Sad, kao i Koalicije „Za budućnost Andrijevice“, koja uključuje Novu srpsku demokratiju, Demokratsku narodnu partiju, Pravu Crnu Goru i Slobodnu Crnu Goru. Ovaj dogovor usvojen je na jutrošnjem sastanku u Podgorici, koji su predvodili predstavnici svih uključenih stranaka.

Na osnovu postignutog dogovora, nova skupštinska većina u Andrijevici biće sastavljena od pomenutih koalicija i partija, zajedno sa Raketićevom listom. Ova većina će brojati ukupno 16 odbornika od 30 koliko ih ima u lokalnom parlamentu.

Predlog o formiranju nove vlasti trebalo bi da bude ozvaničen na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Andrijevica. Prema dogovoru, predsjednik opštine biće Željko Ćulafić, nosilac liste koalicije SNP-Demokrate.

U opoziciji će se naći predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), koji su osvojili 11 odborničkih mandata, kao i Grupa građana „Za budućnost naše djece“ koja je na prošlim izborima osvojila tri mandata.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku