Novi udarac za Demokrate: Zenović napustio stranku zbog tajne koalicije sa PES-om

post-img Đorđe Zenović – Foto: Demokrate
Izvor: Vijesti 28.08.2024. 10:48

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na majskim izborima, napustio je tu partiju nakon što je na sastanku budvanskog odbora jasno izrazio nezadovoljstvo odlukom stranačkog vrha da zajedno sa Pokretom Evropa sad (PES) nastupi na predstojećim vanrednim lokalnim izborima u novembru. Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle “Vijesti”, Zenović je o svojoj odluci obavijestio sada već bivše partijske kolege, ističući neslaganje sa načinom na koji je odluka o koaliciji donijeta.

Kako saznaju “Vijesti”, Zenovića je podržao i dio lokalnog odbora, koji je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je odluka o saradnji sa PES-om donijeta bez konsultacija sa članovima odbora u Budvi. Ovaj potez je izazvao dodatne tenzije unutar stranke, s obzirom na to da su neki članovi smatrali da je lokalni odbor trebao biti uključen u donošenje tako važne odluke.

Još uvijek nije poznato kakvi su Zenovićevi dalji planovi i da li će nastaviti politički angažman samostalno ili kroz formiranje građanske liste. Njegov odlazak predstavlja značajan udarac za Demokrate u Budvi, s obzirom na to da je Zenović bio nosilac liste na posljednjim izborima i važio za jednog od ključnih ljudi partije na lokalnom nivou.

Odluka vrha Demokrata da u Budvi naprave koaliciju sa PES-om, partijom na čijem je čelu Milojko Spajić, očigledno je izazvala duboku podjelu među članovima i postavlja pitanje o daljim koracima stranke u ovoj opštini. Zenovićeva odluka da napusti partiju mogla bi dodatno zakomplikovati situaciju pred novembarske izbore, gdje se očekuje tijesna borba za kontrolu lokalne vlasti.

Kako će se situacija dalje razvijati ostaje da se vidi, ali trenutna dešavanja nagovještavaju turbulentno predizborno razdoblje u Budvi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku