Odbornici DPS-a spasili PES, Olivera Injac pred smjenom!

post-img Olivera Injac
24kroz7 29.05.2024. 14:56

Odbornici Pokreta za Podgoricu su na jučerašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada glasali protiv izvještaja gradonačelnice Olivere Injac (Pokret Evropa sad) za 2023. godinu.

Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) su uoči samog glasanja napustili salu Skupštine pa je izvještaj dobio potrebnu većinu. Da je postojao dogovor između PES i DPS više je nego očigledno.

Šefica odborničkog kluba Građanski pokret URA (GP URA) Milena Vuković je dala uslovnu podršku gradonačelnici i pozvala je da pokrene politički dijalog kako bi se kriza vlasti u Glavnom gradu riješila. Ona je naglasila da će GP URA u slučaju da do političkog dijaloga ne dodje i da se ne riješi sukob unutar bivšeg PES-a preispitati dalje djelovanje u okviru Skupštine Glavnog grada.

Odbornica Pokreta za promjene (PZP) Anika Bajić je takođe upozorila da je neophodno održati konsultacije unutar parlamentarne većine na koje je predsjednica lokalnog odbora PZP Branka Bošnjak pozvala, a odbornici PES-a otkazali sastanak pod izgovorom da nemaju vremena zbog obaveza oko IBAR-a.

Kako nezvanično saznajemo, vrlo je moguće da Podgoricu čekaju novi lokalni izbori jer gradonačelnica Injac i njena partija ne žele svoje funkcije da dijele sa dojučerašnjim partnerima iz Pokreta za Podgoricu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku