Odžić: Spajić se sve više ugleda na Vučića – Istrošene floskule i napad na slobodu govora

post-img Petar Odžić – Foto: Evropski savez
autor-img 24KROZ7 22.08.2024. 12:33

Zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i predstavnik Evropskog saveza, Petar Odžić, oštro je kritikovao premijera Milojka Spajića nakon njegove posljednje pres konferencije, tvrdeći da je Spajićev nastup bio nalik na “blijedu kopiju” predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Odžić je istakao da su istrošene floskule, napadi na korisnike društvenih mreža, kao i ograničavanje slobode govora samo neke od zajedničkih osobina koje povezuju ova dva političara. On je naglasio da premijer Spajić još uvijek nije shvatio da “populizam ne ide uz skupe destinacije” i da “glumljena skromnost ne ide uz kriptomafiju”.

– Premijer, vidjevši da od Čarapića i kompanije nema vajde, posegao je da sam sebe brani od neodbranjivog – izjavio je Odžić, aludirajući na Spajićeve pokušaje da opravda svoje poteze usred rastuće inflacije i ekonomske krize koja pogađa Crnu Goru.

Odžić je dalje naglasio da građani jasno vide kako inflacija uzima maha, cijene osnovnih prehrambenih proizvoda vrtoglavo rastu, a država se sve više zadužuje. Takođe je kritikovao nedavne zakone koji, prema njegovim riječima, vode ka “rasprodaji Crne Gore”, dok se svi ovi problemi pokušavaju prikriti “jeftinim populizmom”.

– Aktuelna većina će 29. septembra dobiti adekvatnu ocjenu koja će voditi ka promjeni vlasti na svim nivoima! Očekujmo od Aleksndra Vučića, pardon, od Spajića još političkih pres konferencija, sa samo jednim ciljem – zamagljivanje stvarnosti i pokušaj dovođenja građana u zabludu – zaključio je Odžić.

Odžićeva izjava predstavlja još jedan u nizu napada opozicije na premijera Spajića, čija politika se sve više dovodi u pitanje usred rastućih ekonomskih i društvenih problema u zemlji. Kako se približavaju izbori, tonovi se zaoštravaju, a optužbe o populizmu i manipulaciji javnim mnjenjem sve su češće.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku