Opšta svađa u vladajućoj većini: DNP traži da se zabrani ulazak Miloviću u Srbiju i RS

post-img Andrej Milović, Foto: Igor Šljivančanin
24kroz7 22.05.2024. 10:37

Izjava ministra pravde Andreja Milovića o ”brzopletosti” i ”nedržavotvornosti” ideje za glasanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu zaslužuje koliko danas da bude smijenjen, poručili su iz Demokratske narodne partije na čijem čelu je Milan Knežević. Iz DNP-a pozivaju nadležne organe Srbije i Republike Srpske da Miloviću zabrane ulazak na njihovu teritoriju.

– Na stranu što je to ideja i inicijativa premijera Milojka Spajića i Poslaničkog kluba PES-a koji je istu i napisao, mnogo je ozbiljnije Milovićevo negiranje i nipodaštavanje genocida počinjenog nad preko 700 hiljada Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac – kažu u DNP-u.

Navode da sudeći po Milovićevoj “ekspertizi”, počinjeni zločin u Srebrenici je mnogo veći i strašniji od genocida u Jasenovcu i čitavoj NDH gdje su sistematski uništavani Srbi, Jevreji i Romi.

– Finalno rješenje u NDH je bilo zasnovano na sljedeći način: 1/3 Srba ubiti, 1/3 Srba protjerati, a 1/3 Srba pokatoličiti. I ovaj genocidni model Nezavisne Države Hrvatske počeo je da se primjenjuje prvi u pokorenoj Evropi, jer je do genocida u Babijem Jaru (Ukrajina) koji predstavlja uvod u Holokaust nad Jevrejima, došlo krajem septembra 1941. – kažu u DNP-u.

Naravno, dodaju, i ovaj bivši Srbin iz Kuča (Andrej Milović), poznat po svojim vezama sa OKG i BIL licima o čemu je javnost upoznao i sef SPO Predrag Šuković, minimizira i povređuje sjećanje na stradanje srpskog naroda u NDH-a.

– Pošto smo uvjereni da premijer Spajić neće smijeniti ministra Milovića zbog njegovog skandaloznog stava o Jasenovcu, pozivamo nadležne organe Republike Srbije i Republike Srpske da Andreju Miloviću zabrane ulazak na njihovu teritoriju. I ne samo Miloviću, nego svima koji podržavaju ovakav narativ o Srbima kao genocidnom narodu. Za takve individue nema veće kazne od zabrane ulaska u Srbiju, ali i isključenja iz crkve, jer svi treba da budu svjesni kad bace kamen genocidnosti na srpski narod i SPC, onda moraju da znaju da će im biti uzvraćeno i od naroda i od crkve – zaključuju u DNP-u.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku