Ovo su ministri iz reda Bošnjačke stranke

post-img foto: Bošnjačka stranka
autor-img 24kroz7 22.07.2024. 21:35

Glavni odbor Bošnjačke stranke je, na danas održanoj sjednici, donio odluku da uđe u rekonstruisanu 44. Vladu Milojka Spajića i ujedno je donešena odluka ko će tu partiju predstavljati u budućem kabinetu.

Donešena je odluka da lider te stranke Ervin Ibrahimović bude budući ministar vanjskih poslova, kao i potpredsjednik Vlade za međunarodne odnose.

Admir Šahmanović kandidat je Bošnjačke stranke za ministra rudarstva, nafte i gasa, dok će Damir Gutić obavljati funkciju ministra socijalnog staranja i demografije.

Glavni odbor nacionalne partije Bošnjaka donio je odluku da funkciju ministra za dijasporu u budućoj Vladi obavlja Mirsad Azemović, dok je Ernad Suljević predložen za ministra za regionalni i investiocioni razvoj i saradnju s NVO.

Šahmanović je član Predsjedništva BS-a i bivši državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Damir Gutić je potpredsjednik BS-a, a Azemović je vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za pristup tržištu rada u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, dok je Suljević šef bjelopoljskog odbora BS-a i predsjednik tamošnjeg lokalnog parlamenta.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku