Panika u PES-u: Traže koalicione partnere za lokalne izbore, većina članova GO se plaši samostalnog nastupa

post-img Pokret Evropa sad
autor-img 24kroz7 03.08.2024. 17:19

U Pokretu Evropa sad (PES) vlada panika pred predstojeće lokalne izbore u Podgorici, nekoliko članova Glavnog odbora potvrdilo je za naš portal. Izvori iz PES-a otkrivaju da se unutar stranke vodi intenzivna potraga za koalicionim partnerima, jer većina članova izražava zabrinutost u vezi sa samostalnim nastupom na izborima.

Sjednica Predsjedništva Pokreta Evropa sad otkrila je brojne slabosti i probleme s kojima se stranka trenutno suočava. Nakon žustre rasprave i tenzija koje su obilježile ovu sjednicu, postalo je jasno da PES neće imati hrabrosti da samostalno izađe na predstojeće lokalne izbore. Strah od vrtoglavog pada navodi ih na traženje koalicionih aranžmana koji bi mogli ublažiti udar.

Jedan od ključnih problema je nedostatak kandidata spremnih da predvode listu PES-a, posebno nakon debakla u Budvi gdje je lista, predvođena glavnim pregovaračem Predragom Zenovićem, osvojila samo 6 odsto glasova. Ova situacija je dodatno pogoršana nakon loših rezultata gradonačelnice Olivere Injac, koja se sada ne nalazi ni među potencijalnim kandidatima stranke.

Pored Podgorice, izvori iz Predsjedništva i Glavnog odbora PES-a potvrđuju da stranka planira da traži koalicione partnere i u drugim opštinama. Ova strategija je očigledan pokušaj da se izbjegne dalji pad popularnosti i osigura barem neki uspjeh na lokalnim izborima.

Panika unutar stranke je postala očigledna, a izbjegavanje samostalnog izlaska na izbore čini se sve izvjesnijim.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku