PES danas odlučuje o nosiocima za lokalne izbore – bivša članica DPS-a nosi listu u Andrijevici?

post-img Dragana Vučević: Foto Skupština Crne Gore
24kroz7 22.04.2024. 09:21

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Pokreta Evropa sad (PES) će donijeti odluku o nosiocima za predstojeće lokalne izbore u Budvi i Andrijevici.

Najozbiljniji kandidat za prvo mjesto na listi Spajićeve partije u Budvi je aktuelni glavni pregovarač sa Evropskom unijom, Predrag Zenović, dok će aktuelna poslanica PES-a, Dragana Vučević gotovo izvjesno nositi listu u Andrijevici, nezvanično saznaje 24kroz7.

Vučević je, na lokalnim izborima 2016. godine, bila kandidatkinja za odbornicu ispred liste Demokratske partije socijalista (DPS). Po struci je doktorica, specijalista porodične medicine. Do sada se, u aktuelnom sazivu Skupštine, nije previše istakla u poslaničkim klupama.

Politička kriza u ove dvije opštine trajala je duže vrijeme, a sve je kulminiralo raspisivanjem lokalnih izbora od strane predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića.

Vlada je, na sjednici održanoj 28. marta, odlučila da raspusti Skupštinu opštine Andrijevica, uvede prinudnu upravu i imenuje Odbor povjerenika.

Odbornici Skupštine opštine Budva spriječili su Vladu u namjeri da uvede prinudnu upravu na način što su izglasali skraćenje mandata i vanredne lokalne izbore.

Lokalni izbori u ove dvije opštine zakazani su za 26. maj, nakon političke krize u ovim opštinama.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku