PES: Skaj potvrdio da su Abazović i URA duboko upleteni u šverc cigareta

post-img Foto: PES
24kroz7 06.06.2024. 11:35

Pokret Evropa sad (PES) je saopštio da pisanja Libertasa koja su bazirana na SkyECC prepiskama nedvosmisleno potvrđuju da su Dritan Abazović i GP URA duboko upleteni u šverc cigareta.

– Abazović je imao poslovne odnose sa Miodragom Dakom Davidovićem koji je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Aleksandrom Mrkićem, članom kriminalne grupe Veselina Veljovića. Još šokantnije, GP URA je finansirala smještaj Stevanu Simijanoviću, lažnom američkom diplomati i odbjeglom kriminalcu uvezanom u švercerske poslove, koji je, po svemu sudeći, Abazovićev intimus i neizostavan gost na promocijama knjige u regionu – navode iz PES-a.

Prema njihovom mišljenju veze Abazovića sa uhapšenim Mrkićem, sankcionisanim Davidovićem i odbjeglim Simijanovićem otkrivaju mračnu pozadinu Abazovićevih aktivnosti i nečuvenu zloupotrebu političke moći za kriminalne akcije.

– I dok kao jedini poslanik u Skupštini Crne Gore koji se nalazi u SkyECC prepiskama volšebno optužuje Venecijansku komisiju da štiti mafiju, istina je da je isključivi zadatak Abazovića da koristi svoju političku poziciju za podršku kriminalcima i Veljovićevim saradnicima, rugajući se otvoreno svim građanima Crne Gore – smatraju iz PES-a.

Oni kažu i da je sada jasnije zbog čega Abazović mora agresivno da traži model destabilizacije vlasti po svaku cijenu, a naročito u kontekstu dobijanja IBAR-a i usvajanja seta zakona kojima će se ojačati crnogorsko pravosuđe, s obzirom na to da su istorijski procesi kada je u pitanju rad tužilaštva intenzivirani upravo u periodu dok „Abazović grije klupe u opoziciji“.

– Iako je malo onih koji još uvijek vjeruju Abazoviću, prilike su da je predsjednik URA-e identifikovao Jakova Milatovića kao najnoviju žrtvu i da namjerava da iskoristi to što je predsjednik države u političkoj samoizolaciji zaboravio ko su mu prijatelji, koji su ga doveli na tu poziciju, a ko ga je smijenio sa pozicije ministra zajedno sa DPS-om. Prepiske u okviru SkyECC na osnovu kojih se nedvosmisleno utvrđuje povezanost Abazovića i njegove partije sa bliskim licima Veselina Veljovića koja su povezana za šverc cigareta zaslužuju reakciju istražnih organa, a građani mogu uz kokice relaksirano pratiti super finale – zaključuju iz Pokreta Evropa sad.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku