PES u totalnom kolapsu: I Ćosović napustio partiju

post-img Aleksandar Ćosović
autor-img 24KROZ7 30.08.2024. 21:08

Aleksandar Ćosović, dugogodišnji član i jedan od istaknutih aktivista Pokreta Evropa sad (PES), objavio je na svom Fejsbuk profilu da napušta partiju zbog razočaranja u njenu trenutnu politiku i pravac u kojem se razvija.

Ćosović je naveo da se tokom svog angažmana unutar PES-a borio za sprječavanje ulaska članova i “kolaboracionista bivšeg režima” u pokret, što je vidio kao ključni princip četvrtog stuba politike koji je zastupao. Međutim, prema njegovim riječima, u tome nije uspio, a situacija u stranci se, prema njegovom mišljenju, značajno promijenila u odnosu na ono za što su se borili.

– Dok se par ljudi iz pokreta grčevito bori za dobrobit Crne Gore, ostali grade pozicije. Na kraju će slomiti i njih. Taj scenario će brzo i ne želim biti dio toga – napisao je Ćosović, izražavajući zabrinutost za budućnost stranke i zemlje.

U svojoj objavi, Ćosović je podsjetio na svoje političko djelovanje, uključujući ključnu ulogu u rušenju Demokratske partije socijalista (DPS) 30. avgusta, kao i kasnije u pobjedi na predsjedničkim izborima u kojoj je Milo Đukanović poražen. Uprkos svom odlasku, Ćosović je naglasio da nema namjeru kritikovati svoje bivše saborce bez opravdanog razloga te im je poželio uspjeh u daljem radu.

Na kraju objave, Ćosović je poručio da će svoj aktivizam nastaviti ili samostalno ili kroz neku građansku inicijativu na lokalnom nivou, ostavljajući otvorenu mogućnost za dalji angažman, ali izvan PES-a.

Objava je završena riječima “Sajonara”, simbolično naglašavajući njegov konačni odlazak iz stranke.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku