Picula: Crna Gora će imati problema sa Hrvatskom na svom EU putu

post-img Foto: Gradski portal
izvor: Dan 26.07.2024. 16:58

Poslanik u Evropskom parlamentu Tonino Picula smatra da će Crna Gora imati problema na putu ka Evropskoj uniji.
On je prokomentarisao aktuelne hrvatsko-crnogorske odnose, uz najnovije proglašavanje predsjednika Skupštine Andrije Mandića, vicepremijera Alekse Bečića i predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića personama non grata od strane Zagreba, javlja N1.hr.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u četvrtak je notom koja je upućena Ambasadi Crne Gore u Zagrebu, izvijestilo Crnu Goru da je Republika Hrvatska proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj zbog sustavnog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutarnje političke svrhe.

– Mandić i Knežević su nositelji različitih političkih inicijativa koje su već godinama na tragu negiranja crnogorske državnosti i nacije. S druge strane, proaktivni su u približavanju politici ruskog predsjednika Putina i srbijanskog predsjednika Vučića. Bili su i optuženi da su na dan izbora 2016. godine bili organizatori pokušaja državnog udara i za to su bili i osuđeni – objasnio je Picula.

– Knežević je spomenuo da je njegov djed poginuo u borbi za oslobađanje Karlovca na Đurđevdan 1945. godine, što je 23. lipnja. Čudno je da je Karlovac trebalo oslobađati nakon Berlina koji je pao koncem travnja. U cijeloj ovoj priči je puno toga konfuzno – dodao je.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku