Pokret Evropa Sad: Nova Vlada donosi stabilnost i Evropsku budućnost za Crnu Goru

post-img Foto: Pokret Evropa sad
autor-img 24kroz7 23.07.2024. 11:28

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku o proširenju 44. Vlade, koja će biti inkluzivna, stabilna i evropska. Ovaj korak predstavlja značajan pomak ka stabilnosti i evropskoj integraciji Crne Gore, najavili su iz Pokreta putem svoje službene stranice na društvenoj mreži Fejsbuk.

Nova Vlada, kako su iz Pokreta Evropa Sad istakli, dobiće podršku skoro dvije trećine poslanika, što je najveća podrška od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori. Ovaj impresivan nivo podrške ukazuje na široku saglasnost među poslanicima i političkim faktorima u zemlji.

– Istovremeno, participacijom u izvršenoj vlasti koalicije ZBCG i predstavnika manje brojnih naroda, naša zemlja se nalazi na pragu istorijskog pomirenja – naglasili su iz Pokreta. Ova participacija smatra se ključnim korakom ka postizanju dugoročnog mira i jedinstva unutar Crne Gore, što će omogućiti zemlji da se konačno okrene budućnosti i sadržajima koji će je približiti Evropskoj uniji.

– Ovo je jedinstvena šansa za našu generaciju i pozitivan primjer za cijeli region. Crna Gora će pokazati da je u svakom segmentu zrela za punopravno članstvo u EU – naveli su dalje u svojoj objavi. Pokret Evropa Sad ističe da će nastaviti sa unapređenjem životnog standarda i vladavine prava, dinamičnim infrastrukturnim razvojem i afirmacijom građanske Crne Gore.

Ovaj značajni politički potez dolazi u trenutku kada Crna Gora traži stabilnost i jasnu putanju ka evropskoj budućnosti. Odluka o proširenju Vlade i inkluzivnoj saradnji sa različitim političkim i etničkim grupama može se smatrati prekretnicom na putu ka stabilnosti, prosperitetu i punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, zaključuju iz PES-a

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku