Pokret Naprijed: Podgorica zaslužuje bolje uslove za napuštene životinje

post-img Foto: Pokret naprijed
autor-img 24KROZ7 08.09.2024. 09:49

Pokret Naprijed se posvetio sveobuhvatnom rješavanju problema napuštenih životinja u Glavnom gradu, s posebnim naglaskom na korišćenje iskustava iz evropskih gradova i uvažavanje lokalnih specifičnosti. Kako je istakla Marija Dragović, kandidatkinja za odbornicu Pokreta Naprijed, cilj im je da uvedu niz inicijativa koje će pomoći napuštenim životinjama i osigurati im bolje uslove za život, kako tokom zimskih, tako i tokom ljetnjih mjeseci.

– Naš plan uključuje postavljanje kućica od ekološki prihvatljivih materijala na strateškim lokacijama, osiguravanje hlada i pristupa vodi tokom ljetnjih mjeseci, kao i organizovanje mreže hranilica i pojilica – navela je Dragović.

Pored toga, planiraju proširenje kapaciteta azila za životinje i uspostavljanje mobilne veterinarske ambulante koja će pružati hitnu pomoć napuštenim životinjama u urbanim sredinama.

Poseban akcenat u planu Pokreta Naprijed stavljen je na sterilizaciju kao ključnu mjeru za dugoročno smanjenje broja napuštenih životinja. Dragović je istakla i važnost edukacije građana o odgovornom vlasništvu, naglašavajući da “ljubimac nije igračka koju možete odbaciti kada vam dosadi.” U okviru tih napora, Pokret Naprijed planira tijesnu saradnju s komunalnom policijom kako bi se osigurala adekvatna zaštita životinja i sprovođenje zakona.

Pokret Naprijed poziva sve građane, stručnjake, volontere i ljubitelje životinja da se pridruže njihovoj inicijativi i pomognu u stvaranju humanijih uslova za napuštene životinje u Podgorici.

– Prvi korak ka tome je izlazak na izbore 29. septembra, gdje glasom za našu listu možete doprinijeti stvaranju bolje budućnosti za napuštene životinje u našem gradu –  zaključila je Dragović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku