Ponovo okrenuo ploču, Đukanović napao dojučerašnje partnere: Crna Gora ima snage da se odupre površnosti zapadne politike

post-img Milo Đukanović
autor-img 24KROZ7 11.09.2024. 21:15

Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, u svom govoru na međunarodnom skupu posvećenom liku i djelu Vidoja Žarkovića, istakao je uvjerenje da će Crna Gora prevazići izazove s kojima se suočava, uključujući i, kako je rekao, površnost zapadne politike koju je generisao monopol jedne super sile nakon hladnog rata.

– Crna Gora opstaje u tom vrtlogu i smoći će snage da iz tog vrtloga izađe i da nastavi onim dobrim putem koji je trasiran poslije završetka Drugog svjetskog rata- kazao je Đukanović, aludirajući na antifašističke, građanske i proevropske temelje države.

Bivši predsjednik se dotakao i smjene vlasti 2020. godine, nazvavši je incidentom koji će proći.

– Padovi su sastavni dio života i sticaj raznih okolnosti doveo je do smjene vlasti, ali to nije put koji će trajati zauvijek. Crna Gora ima duboke korijene otpornosti na velikodržavni nacionalizam i imperijalizam- dodao je Đukanović.

Skup na kojem je Đukanović govorio posvećen je Vidoju Žarkoviću, crnogorskom političaru i antifašisti, čiji je doprinos razvoju Crne Gore nakon Drugog svjetskog rata neizmjerno cijenjen.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku