Ponovo trzavice u vladajćoj većini: Smailović osporava izbor Camaja

post-img Skupština Crne Gore
izvor: Vijesti 31.07.2024. 21:16

Prava koja smo ostvarili kao manje brojni narodi, među kojima je i pravo da jedan potpredsjednik Skupštine Crne Gore bude iz reda poslanika manjinskih partija, nisu i ne mogu biti predmet bilo kakve trgovine ni sa skupštinskom većinom ni sa skupštinskom manjinom, niti predmet bilo kakve trgovine oko konstituisanja vlasti, poručio je šef Kluba poslanika Bošnjačke stranke Amer Smailović.

– Pozicija potpredsjednika Skupštine Crne Gore koji se bira iz reda poslanika manjinskih partija može biti samo rezultat dogovora ili rezultat glasanja među poslanicima tih partija. Današnji izbor potpredsjednika Skupštine Crne Gore grubim miješanjem i arbitriražom poslanika drugih partija predstavlja grubo narušavanje već stečenih prava na koje ćemo mi iz Bošnjačke stranke imati jasan odgovor. Želim da istaknem da se ovo ne odnosi na političke predstavnike albanskog naroda, već na predstavnike parlamentarne većine – saopštio je Smailović.

On je kazao da nijedna pozicija u Vladi ili Skupštini ne može biti predmet trgovine sa principima, manjinskim pravima, evropskim putem Crne Gore, evroatlanskom i evropskom orijentacijom, građanskim karakterom Crne Gore i vrijednostima na kojima je utemeljena Bošnjačka stranka.

Poslanik Albanskog foruma Nikola Camaj izabran je danas za potpredsjednika Skupštine iz reda poslanika manjinske partije, a šef parlamenta Andrija Mandić predložio je da se na vanrednoj sjednici 16. avgusta glasa o izboru poslanika BS-a Mirsada Nurkovića za potpredsjednika Skupštine.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku