Poslanički klub DPS: Laković da podnese ostavku i zaštiti sebe i građane daljih poniženja Spajića

post-img Poslanički klub DPS-a / Foto: DPS
autor-img 24kroz7 06.07.2024. 15:26

Pozivamo Miodraga Lakovića, predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju i zaštiti sebe i svoj poslanički klub dalje kompromitacije i poniženja kojima ih izlaže njihov partijski šef Milojko Spajić, navodi se u saopštenju Poslaničkog klub DPS-a.

Novi bijeg Spajića sa kontrolnog saslušanja u parlamentu, povodom nezakonitih odluka koje je donio u sektoru bezbjednosti, pokazatelj je nepoštovanja prema građanima i nerazumijevanja uloge Skupštine. Nije pitanje Spajićeve volje da li će doći na zakazano kontrolno saslušanje pred Odborom, već je to njegova obaveza, i ako to ne može da prihvati, trebalo je da ostane u Singapuru i bavi se privatnim biznisom, a ne da sjedi na poziciji predsjednika Vlade i ne radi ono što je u opisu njegovog posla.

Razotkrivanje karaktera Milojka Spajića i njegovo prihvatanje da samo zbog koristoljublja i svoje fotelje sroza ulogu premijera do te mjere, da djeluje poput lift boja Andrije Mandića, ne smije se odraziti na kontrolnu ulogu zakonodavne vlasti. Zna Spajić da izbjegavanjem dolaska u Skupštinu građanima koji ga plaćaju gura prst u oko, ali ne mora da misli o posljedicama, jer upravo dogovara uvođenje nacionalista i desničara u svoju vladu.

Nema te fotelje koja je vrijedna prihvatanja ponižavajućeg statusa kojeg Spajić nameće Miodragu Lakoviću i svojim poslanicima, tražeći od njih da brane neodbranjivo. Vidjećemo da li je u PES-u ostao neko ko je kadar da prekine to mučenje. Laković je na potezu, zaključuju u saopštenju iz DPS-a.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku