Predlog za predsjednika Skupštine opštine Budva: ZBB i PES podržavaju Demokrate

post-img Foto: Opština Budva
autor-img 24kroz7 23.07.2024. 11:53

Sjednica Skupštine opštine Budva zakazana je za 30. jul, kada će se birati novi predsjednik Skupštine. Uoči ovog ključnog datuma, 11 odbornika iz koalicija “Za budućnost Budve-Budva otvoreni grad” i “Pokret Evropa sad – Budva ima šansu” uputili su dopis u kojem predlažu da Demokrate kandiduju svog šefa Parlamenta.

U dopisu se navodi  da će nastavak konstitutivne sjednice Skupštine opštine Budva biti održan u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore. Izbor predsjednika Skupštine, prema važećim propisima, vrši se na predlog jedne trećine odbornika, uz većinu glasova ukupnog broja odbornika.

Odbornici ZBB i PES smatraju da bi kandidatura Demokrata bila važan korak ka formiranju nove opštinske vlasti i postizanju političke stabilnosti. Oni vjeruju da će kandidat Demokrata donijeti efikasnost i konstruktivan pristup u radu Skupštine, što će pomoći u uspostavljanju stabilne izvršne vlasti i poboljšanju budućnosti grada.

– Stoga želimo izraziti podršku vašoj listi ‘Demokrate – Ojačaj, Obnovi, Oživi – Budva odlučuje! – Đorđe Zenović’ za predlaganje kandidata za predsjednika Skupštine opštine Budva – naveli su potpisnici dopisa. Oni ističu da će podrška kandidatu za predsjednika doprinijeti efikasnom funkcionisanju lokalnog parlamenta i obezbijediti osnovu za uspostavljanje izvršne vlasti na zadovoljstvo građana Budve.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku