Predsjednica Slovenije: Ako Zapadni Balkan bude stabilan biće i Evropa

post-img Nataša Pirc Musar i Jakov Milatović
24kroz7 23.04.2024. 13:36
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dočekao je predsjednicu Slovenije Natašu Pirc Musar u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne i vojne počasti.

Moja posjeta Sloveniji bila je jedna od prvih zvaničnih posjeta i to nije slučajnost, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na konferenciji za medije, nakon susreta sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar.

– Slovenija je najveći zagovornik učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju (EU). U trenutku kada EU proces dobija novu dinamiku, podrška prijatelja za nas je od posebne važnosti. Drago mi je da možete i lično da se uvjerite u našu posvećenost evropskoj integraciji – kazao je Milatović.

Kako dodaje, posebno je zahvalan na pomoći Slovenije Crnoj Gori da napreduje.

– Slovenija je zemlja na koju treba da se ugledamo u razvojnom smislu. Slovenija je uzor svim zemljama koje teže EU – istakao je Milatović.

Milatović je poručio da očekuje slovenačku podršku za našu kandidaturu u periodu 2026/27 godine.

Pirc Musar je navela da su intenzivni i razvijeni odnosi između CG i Slovenije.

– U Sloveniji Crna Gora ima iskrenog prijatelja i saveznika. Jako podržavamo vaš dalji evropski put i uvijek smo spremni da vam pomognemo – istakla je Pirc Musar.

Članstvo u EU je, dodaje, jedan od glavnih političkih ciljeva.

– Crna Gora ima istu viziju kakvu smo imali i mi u Sloveniji, zato vas zaista iskreno podržavamo. U sadašnjim zahtjevnim odnosima ne smijemo zaboraviti na Zapadni Balkan. Ako Zapadni Balkan bude stabilan biće i Evropa – naglasila je predsjednica Slovenije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku