PzP podijeljen: Bošnjak insistira na skraćenju mandata, odbornici protiv

post-img Branka Bošnjak – Foto: Skupština Crne Gore
autor-img 24kroz7 24.07.2024. 09:49

Branka Bošnjak, potpredsjednica Pokreta za promjene (PzP) i šefica podgoričkog Odbora ove stranke, oglasila se povodom današnje Skupštine Glavnog grada, naglasivši važnost poštovanja partijskih odluka.

Bošnjak je jasno stavila do znanja da će odbornici PzP koji se ne budu pridržavali jednoglasno donešene odluke Odbora PzP Glavnog grada o podršci skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada, snositi posljedice u skladu sa Statutom stranke.

– Odbornici PzP-a u Skupštini Glavnog grada moraju postupiti prema jednoglasno donesenoj odluci Odbora PzP Glavnog grada da se podrži skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada. U suprotnom, snosiće posljedice shodno Statutu Pokreta za promjene – poručila je Bošnjak.

Podsjećamo, odbornici PzP-a, Mladen Jovanović i Goran Šćepanović, ranije su izjavili da neće podržati skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada. Oni su kategorički demantovali glasine da će podržati skraćenje mandata, ističući da nisu prisustvovali sjednici opštinskog odbora partije gdje je ta odluka donijeta.

– Mi nijesmo prisustvovali sjednici opštinskog odbora partije i kategorično demantujemo glasine da ćemo podržati skraćenje mandata Skupštini –  poručili su Jovanović i Šćepanović.

Obojica odbornika su jasno stavili do znanja da će ustrajati u svojoj odluci bez obzira na pritiske. Ova situacija dodatno je naglasila unutrašnje nesuglasice unutar PzP-a, što bi moglo imati značajan uticaj na dalji rad i jedinstvo stranke.

Bošnjak je svojom izjavom poslala jasnu poruku svim članovima stranke o važnosti discipline i poštovanja partijskih odluka, naglašavajući da će svi koji se ne budu pridržavali dogovorenih smjernica biti sankcionisani. Ovaj sukob mišljenja među odbornicima PzP-a dodatno komplikuje situaciju u Skupštini Glavnog grada, čiji mandat je pod velikim znakom pitanja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku