Rađenović: Sveti Stefan nije na prodaju, ni za bitkoine niti za druge kriptovalute

post-img Foto: GP URA
autor-img 24kroz7 10.07.2024. 13:30

Član Savjeta Mjesne zajednice “Sveti Stefan” Blažo Rađenović uputio je oštru poruku poslaniku Pokreta “Evropa sad” Vasiliju Čarapiću, naglašavajući da ne postoji zakon koji će omogućiti prodaju Svetog Stefana investitorima. Rađenović je reagovao na Čarapićeve amandmane na Zakon o državnoj imovini koji bi omogućili svim investitorima da kupuju zakupljenu imovinu.

– Ako su vas kupili mafija i sumnjivi kapital, sigurni budite Čarapiću da ne postoji zakon koji ćete donijeti a da njime omogućite investitoru da kupi Sveti Stefan – izjavio je Rađenović. On je dodao da je Sveti Stefan nacionalno blago koje se ne može procijeniti, bilo u tradicionalnim valutama, bitkoinima ili drugim kriptovalutama.

Rađenović je naglasio da će se boriti protiv bilo kakvih pokušaja prodaje ove prestižne turističke destinacije. –

– Sveti Stefan je simbol Crne Gore i njene istorije, i mi ga nećemo prodati ni po koju cijenu. Ova destinacija pripada narodu i tako će ostati – rekao je.

Amandmani koje je predložio Čarapić, a koji su objavljeni u medijima, predviđaju izmjene Zakona o državnoj imovini koje bi omogućile investitorima da kupe imovinu koju trenutno zakupljuju. Rađenović smatra da bi takav zakon otvorio vrata za masovnu prodaju državne imovine, što bi moglo imati katastrofalne posljedice po nacionalne interese i kulturno naslijeđe Crne Gore.

Rađenović je pozvao građane i sve nadležne institucije da se suprotstave ovim izmjenama zakona i zaštite Sveti Stefan od potencijalne prodaje.

– Naša je dužnost da očuvamo Sveti Stefan za buduće generacije – zaključio je.

Očekuje se da će ova tema izazvati žestoke debate u parlamentu, a sudbina predloženih amandmana ostaje neizvjesna.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku