Radovanić: Bilo bi dobro da podnesete ostavke kako ne biste opterećivali naš EU put

post-img Mileta Radovanić – Foto: Građanski pokret URA
autor-img 24kroz7 25.07.2024. 11:56

Zabrana ulaska ključnim crnogorskim političarima u Republiku Hrvatsku predstavlja ozbiljan signal da trenutna vlast u Crnoj Gori ne može uspješno voditi zemlju ka članstvu u EU. Generalni sekretar Građanskog pokreta URA, Mileta Radovanić, kritikovao je premijera Spajića i predsjednika Skupštine Mandića zbog pogubne spoljnopolitičke strategije koja je dovela do ozbiljnih problema u odnosima sa Hrvatskom i potencijalno ugrozila evropski put Crne Gore.

– Zabrana ulaska u Republiku Hrvatsku, zemlju članicu Evropske unije (EU), predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću, potpredsjedniku Vlade Aleksi Bečiću, koji je do prije par dana bio zadužen za vanjsku politiku, kao i Milanu Kneževiću, poslaniku i predsjedniku DNP-a, jasan je signal da ova politička garnitura ne može uvesti Crnu Goru u EU – saopštio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

– Premijer Milojko Spajić i predsjednik Skupštine Andrija Mandić su u potpunosti ugrozili evropski put Crne Gore i doživjeli fijasko na spoljnopolitičkom planu. Pogubna politika parlamentarne većine i vlade su definitivno pokvarili dobrosusjedske odnose, nešto po čemu je Crna Gora bila prepoznata, pa smo došli na korak od potpunog prekida diplomatskih odnosa sa državom članicom EU – naveo je još Radovanić.

– Imajući u vidu “Frankenštajn” vladu sa više resora nego što ima stolica u zgradi vlade, ostaje jedino nejasno da vidimo ko će od raznih ministara i potpredsjednika zapravo odgovoriti Republici Hrvatskoj. Bilo bi dobro da podnesete ostakve kako ne bi opterećivali naš EU put – zaključio je Radovanić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku