Radovanić: GP URA se iskristalisao kao lider opozicije

post-img Mileta Radovanić – Foto: GP URA
autor-img 24KROZ7 17.09.2024. 11:36

Mileta Radovanić, generalni sekretar Građanskog pokreta URA, gostovao je u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV i komentarisao aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori. Prema Radovaniću, tvrdnje analitičara da lista “Jakova Milatovića – Za bolju Podgoricu” nije prirodna i principijelna, te da joj je URA pribjegla zbog niskih šansi za prelazak cenzusa, najbolje opovrgava rezultat na lokalnim izborima u Budvi.

– Mi smo prije par mjeseci u Budvi samostalno izašli na izbore i osvojili 5.1 odsto. Imate razna istraživanja, po nekima imamo 7 odsto, po nekima 15 odsto, mi jednostavno ne pratimo istraživanja, pratimo našu politiku i ono zbog čega smo se okupili, a to je doprinos promjenama – zjavio je Radovanić.

Radovanić je takođe komentarisao rezultate izbora u Gusinju, ističući da su očekivani s obzirom na koaliciju Bošnjačke stranke sa Socijaldemokratama i SDP-om.

– Kada podijelite 14 mandata koje je ta lista dobila, ona su podijeljena 7 mandata što je manje više isti rezultat kao prije. Ono što mene fascinira jeste da su Demokrate uz podršku PES-a dobili samo 109 glasova – dao je Radovanić.

Radovanić je naglasio da se njegov pokret iskristalisao kao lider opozicije i da se kritike koje upućuju PES-u odnose na neispunjena obećanja.

– Znamo šta je radio čuveni kalkulator, ali čuvenih 25 odsto više nema. On je u kvaru, ukinut je. Sa druge strane, cjelokupna javnost se uzburkala oko Fonda PIO, jer to što radimo sada ne može da bude korisno na duge staze – rekao je Radovanić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku