Rakčević: 29. septembra počinje nova era Podgorice i Crne Gore

post-img Luka Rakčević / Press “Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović” – Foto: Mićko Vujisć, (Dan)
autor-img 24KROZ7 27.08.2024. 13:02

Podgorica se sprema za jedan od najvažnijih trenutaka u svojoj političkoj istoriji. Nosilac liste “Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović” i kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević, istakao je na predstavljanju izborne liste da vjeruje kako će 29. septembra biti trasiran put ka novoj, boljoj Podgorici. Rakčević, koji je svoju karijeru posvetio unapređenju glavnog grada Crne Gore, poručio je da je njegova vizija grada jasna i dostižna.

– Deset godina sam proveo kao odbornik, a u poslednjih godinu i po dana kao zamjenik gradonačelnice. U tih godinu i po dana postigli smo mnoge rezultate – rekao je Rakčević, naglašavajući da su pred njim i njegovim timom mnogi izazovi, ali i prilike. Među najavljenim projektima izdvojio je rekonstrukciju Jusovače, jednog od najstarijih dijelova grada, kao i radove na bulevaru Veljka Vlahovića, čiji početak očekuje u narednih mjesec dana.

Rakčević je govorio i o timu koji stoji uz njega, ističući da je okružen ljudima koji su doprinijeli da se budžet za kulturu i sport duplira, da se reorganizuje Fudbalski klub Budućnost, ali i da se spasi Ženski rukometni klub Budućnost, jedan od simbola crnogorskog sporta.

–  Vjerujem da 29. septembra trasiramo put nove Podgorice. Ova priča je nova priča – poručio je Rakčević sa optimizmom.

Nađa Ljiljanić – Foto: Media biro

 Nađa Ljiljanić: Podgorica nije plijen, već zelena oaza koju treba očuvati

Jedan od ključnih govornika na predstavljanju liste bila je i Nađa Ljiljanić, kandidatkinja za odbornicu, koja je u svom govoru istakla važnost očuvanja integriteta u politici. Ljiljanić je poručila da njena vizija Podgorice ne uključuje plijen i partijsko potkusurivanje, već grad koji je zelena oaza i mjesto dostojno života.

– Ja kao rođena Titograđanka, Podgoričanka, majka četvoro djece stojim iza toga. Kad smo vidjeli da je nova vlast klon prošle, rekli smo ‘dosta je’. Nismo kao pojedine hijene Podgoricu doživljavali kao plijen i monetu za partijsko potkusurivanje –  kazala je Ljiljanić, naglašavajući da je došlo vrijeme za promjene koje neće trajati decenijama, već će biti realizovane brzo i efikasno.

Ljiljanić je dalje govorila o svom viđenju politike kao časnog poziva, dodajući da su mnogi ušli u politiku sa ciljem da se obogate, a ne da mijenjaju stvari na bolje.

–  Ako ćutimo, mi smo direktni saučesnici. Dokazali smo da imamo petlju i da se ne mora promjena čekati 30 godina –  poručila je Ljiljanić, dodajući da je spremna da realizuje obećanja iz kampanje.

– Ne obećavamo kule i gradove, ali smo spremni da završimo radove – da završimo Gradsko pozorište, gradimo bulevare i škole –  rekla je Ljiljanić, apelovavši na građane da 29. septembra svojim glasom doprinesu promjenama koje će Podgoricu učiniti boljim mjestom za život.

Na kraju svog govora, Ljiljanić je pozvala građane da iskoriste priliku i glasaju protiv nepotizma i političkih intriga, ističući da je svaki glas važan u oblikovanju budućnosti Podgorice.

– Ako vam je preko glave intrige, nepotizma, imate priliku da to eliminišete 29. septembra potezom olovke –  zaključila je ona.

Abazović: Rakčević je ključ za promjene u Podgorici i cijeloj Crnoj Gori

Podršku Rakčeviću pružio je i Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA, koji je prisustvovao predstavljanju liste. Abazović je naglasio da je Jakov Milatović, lider PzPG i predsjednik Crne Gore, donio jednu od ključnih odluka za budućnost Podgorice time što je podržao Rakčevića kao kandidata za gradonačelnika.

– Bili smo zajedno kad smo se borili protiv korupcije i kriminala, a danas smo tu da se borimo protiv populizma i nacionalizma – rekao je Abazović, ističući da vjeruje kako je Podgorica samo prva stanica na putu velikih promjena koje su neophodne cijeloj državi. Prema njegovim riječima, građani ne žele promjene koje dolaze iz populizma, niti političare koji nisu sigurni u kojem pravcu vode Crnu Goru.

Abazović je dalje pohvalio Rakčevića, naglašavajući da je njegov rad na unapređenju Podgorice bio prepoznat širom Crne Gore.

– Lično, ne poznajem čovjeka koji je više posvećen Podgorici. Ja sam ranije prognozirao da će ovaj čovjek biti gradonačelnik jer ne postoji srce Podgoričanina koji o njemu misli drugačije od mene – rekao je Abazović, naglašavajući da se i pored različitih političkih opredjeljenja, ljudi prepoznaju po svom djelu.

Rakčevićeva ljubav prema Podgorici, kako je dodao Abazović, nikada nije bila dovedena u pitanje.

–  Ne jer je ne poznaje, već jer je njegova prva i najveća ljubav Podgorica – zaključio je Abazović, izrazivši zahvalnost odbornicima Bloka 11 i svim drugim koji su podržali inicijative koje su unaprijedile grad.

 

Milatović: Svi zajedno za nove škole i pomoć građanima, a ne protiv političkih protivnika

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je da se odlučio da ne ignoriše loše političke prakse, već da se aktivno bori za bolju Podgoricu i Crnu Goru. On je naglasio da su za njega lokalni problemi, poput onih u Staroj Varoši i na Starom Aerodromu, važniji od međunarodnih događaja.

Milatović je komentarisao da će rezultati izbora u Podgorici obustaviti trenutni politički cirkus i istakao da je fokusiran na unapređenje obrazovanja, pomoći starijim sugrađanima i podršku malim preduzetnicima. On je naglasio potrebu za zajedničkim radom na pozitivnim promjenama umjesto okupljanja protiv nečega.

Predsjednik je obećao da će njegov rad i djela biti naslijeđeni budućim generacijama i dodao da je uvijek nastupao iskreno, bez političke trgovine.

– Podgorica za mene nije samo politika, već život -zaključio je Milatović.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku