Rakčević: Dok smo mi štitili Njegošev park, prostor kasarne Morača, Goricu, naši politički konkurenti su bili u štabovima DPS-a

1/10 Foto: Luka Rakčević - “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu!”
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10 Foto: Luka Rakčević - “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu!”
10/10
autor-img 24KROZ7 19.09.2024. 12:30

Kandidat za gradonačelnika liste “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu!” Luka Rakčević, kazao je na njihovom večerašnjem skupu u Centru grada, ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” da njihov tim sa ponosom stoji ispred spomenika prvog gradonačelnika Podgorice vojvode Marka Miljanova i ispred prelijepog zdanja, zgrade Glavnog grada, koju je radio naš proslavljeni arhitekta Veliša Popović, zato što su zajedničkim snagama sa građanima i građankama sačuvali simbole Podgorice od devastacije.

– Digli smo glas da se u Njegoševom parku, u srcu Podgorice gradi 35 hiljada kvadrata betona, stambenih i poslovnih prostora kada je DPS bio na vrhuncu moći. Danas imamo prelijepi park koji ćemo dalje uređivati, sa prelijepim šetalištem uz Moraču pa sve do Duklje i na drugoj strani do Male Gorice, odnosno, Lješkopoljske Gorice. Takođe, 2018. i 2019. godine borili smo se za našu Goricu, kada su donešeni štetni planski dokumenti koji su predviđali čitav niz višespratnica na vrhu Gorice, koje su trebale da nadvise spomenik Partizanu borcu i da unište ono što je Gorica decenijama unazad. Danas na Gorici imamo spomenik prirode, 115 hektara zaštićenog zelenog područja koje održava naša sjajna Jasna Gajević sa svojim sjajnim timom iz Agencije za upravljanje zaštićenim područjima. Na kasarni Morača, na osam hektara prelijepog prostora usprotivili smo se da se gradi 150 hiljada kvadrata betona i danas za taj prostor imamo nevjerovatna idejna rješenja, muzeja savremenih umjetnosti, prirodnjačkog muzeja i kuće arhitekture – istakao je Rakčević.

– Svih tih godina dok smo se mi borili, naši politički konkurenti su boravili u štabovima DPS-a i na sve to ćutali, nikad nijednu jedinu riječ nijesu kazali, nikad ni na jedan jedini protest nijesu bili sa nama, i time su pokazali koliko zaista vole ovaj grad, jer da su ga voljeli, bili bi sa nama, digli bi glas i danas bi podignutog čela šetali ovim gradom i gledali rezultate te borbe – poručio je Rakčević.

Rakčević je obećao na skupu svim građanima Podgorice da će u prvih sto dana nakon formiranja njihove vlasti započeti projekat izgradnje istočne tribine stadiona Pod Goricom, kako bi fudbalski klub Budućnost, kako je kazao, kao naša svetinja, koja sledeće godine slavi vijek svog postojanja, konačno imala kompletiran stadion. On je dodao da bi izgradnja istočne tribine podrazumijevala izgradnju i podzemne garaže sa 466 parking mjesta, sa prelijepim nadzemnim trgom. Rakčević je naglasio da bi na drugoj strani centra grada sa trgom Božane Vučinić izgradili podzemnu garažu od 349 parking mjesta. Sa 815 novih parking mjesta riješili bi decenijski problem parkinga u centru grada čime stvaramo suštinske preduslove za fazno zatvaranje centra grada za saobraćaj – naglasio je Rakčević.

Poručio je i da će u njihovom mandatu rekonstruisati Podgoričanku, kao zgradu koja se decenijama nalazi u stanju potpune ruine, na pet hiljada metara kvadratnih u srcu Podgorice, koje su bivše gradske uprave u tri navrata pokušale bezuspješno da prodaju. Dodao je da su se usprotivili tom naumu, i da sad razrađuju idejno rješenje tog objekta koje će postati dom za stotine “start-upova”, za moderne galerije, za sajmove knjiga, kulturne događaje i da će objekat na samom vrhu imati jedan prelijepi panoramski restoran, koji će biti ukras centra Podgorice.

Ostalo je još desetak dana do 29. septembra, do dana kad u Podgorici dobijamo odgovornu i efikasnu gradsku upravu, koja ne gura probleme pod tepih, koja ima viziju razvoja ovog grada.

– Podgorica će biti bolje mjesto za život svih njenih građanki i građana, a to je samo prva stanica do bolje Crne Gore – zaključio je Rakčević.

StefanVukmanović, kandidat za odbornika i mladi predizetnik poručio je na skupu da Podgorici ne trebaju šerifi, koji će na grad gledati kao na privatnu svojinu i koji ne mare za probleme građana.

– Luka Rakčević je zbog svoje borbe postao simbol otpora takvom načinu vođenja grada. On je simbol novih ideja, ne samo za Podgoricu, nego za cijelu Crnu Goru zato i zaslužuje da bude gradonačelnik – naglasio je Vukmanović.

Prisutnima se obratio i poznati borac za pravdu Srđan Smatlik koji je naveo da je odmah u Luki Rakčeviću prepoznao budućeg gradonačelnika kome vjeruje i da je siguran da će Luka ostvariti sve sve iz programa.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku