Rakčević i Milatović glasali, pozvali građane da iskoriste svoje pravo

post-img Foto: Nikola Nedić
autor-img 24KROZ7 29.09.2024. 12:43

Do 12 sati na lokalnim izborima u Podgorici glasalo je 20,6 odsto upisanih birača, odnosno 30.038 građana, prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT). Ovaj odziv je manji u poređenju s lokalnim izborima 2018. godine, kada je do istog vremena glasalo 27,90 odsto građana, kao i u odnosu na 2022. godinu, kada je odziv iznosio 28,70 odsto.

Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu”, Luka Rakčević, ispunio je svoju građansku dužnost u 10 sati na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Sutjeska. Tom prilikom pozvao je i ostale građane da izađu na izbore.

– Mislim da je to dobra prilika da svi iskažemo svoj stav o tome koga želimo na čelu gradske uprave u naredne četiri godine i šta želimo za naš grad. Vodili smo jednu prelijepu i pozitivnu kampanju, ponudili građanima superiornu viziju bolje Podgorice. Na našoj listi su ljudi koji zaista vole ovaj grad i koji se poslednjih 12 godina svakodnevno bore za njegove interese. Sve ukazuje na veliki uspjeh koji ćemo ostvariti večeras nakon što se zatvore biračka mjesta i prebroje glasovi. Vjerujem da će ovo biti snažan odgovor demokratske i slobodne Podgorice – izjavio je Rakčević.

Jakov Milatović – Foto: Rade Koprivica

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, glasao je na biračkom mjestu u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u 11 sati. Milatović je takođe iskoristio priliku da uputi poruku građanima, ohrabrujući ih da iskoriste svoje pravo glasa.

– Želim još jednom da pozovem građane danas da izađu, da iskoriste svoje biračko pravo. Pozivam sve učesnike ovih izbora da zaista bude jedan praznik demokratije, da svi damo doprinos tome i da na taj način dodatno pokažemo da smo ušli u jednu zreliju fazu demokratskog razvoja u Crnoj Gori- kazao je Milatović.

– Znate da sam danas ovdje i kao predsjednik države, ali i kao nosilac jedne od izbornih lista „Za bolju Podgoricu- Jakov Milatović“ koja ima svog kandidata za gradonačelnika, gospodina Luku Rakčevića. Vjerujem da će to biti pobjednička lista i da ćemo već od sjutra imati jedan novi elan za jednu bolju Podgoricu, Podgoricu koja se puno brže razvija na benefit svih građanki i građana koji žive u Podgorici.- zaključio je Milatović.

OIK Podgorica: Glasalo 1,72 odsto birača; CDT: Izlaznost 1,85 odsto

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku