Rakčević o Bloku V: Tri nova parka i dvije garaže za Blok V

1/12
2/12
3/12
4/12
5/12
6/12
7/12
8/12
9/12
10/12
11/12
12/12
autor-img 24KROZ7 07.09.2024. 16:48

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, i kandidat za gradonačelnika Podgorice Luka Rakčević, zajedno sa listom “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu”, održali su prvi u nizu mini skupova u Bloku V. Ovaj događaj označio je početak intenzivne kampanje koja će obuhvatiti sva naselja u Glavnom gradu, s ciljem da se građanima predstavi vizija buduće Podgorice.

Milatović je, obraćajući se okupljenim građanima, jasno istakao da Luka Rakčević nije samo kandidat, već lider koji je duboko upoznat sa svim projektima ključnim za razvoj Podgorice.

– Luka je jedini koji zna sve projekte koji se tiču razvoja Bloka V, ali i svih naselja u Podgorici, i koji će se zajedno sa ljudima sa ove liste boriti da se svi projekti i vizija Podgorice realizuju – rekao je Milatović, dodajući da su ovi ljudi kroz godine rada pokazali zašto se razlikuju od političke konkurencije. Istakao je da su se borili za Podgoricu i iz opozicije i iz vlasti, a njihova posvećenost i dosljednost prepoznata je od strane građana.

Jedan od ključnih trenutaka skupa bio je podsjećanje na uspjeh u zaštiti Bloka V od izgradnje kontroverznog solitera Milenijum. Rakčević je prisjetio okupljene kako su, prije sedam godina, zajedno sa Jelisavetom Kalezić i brojnim građanima, digli glas protiv izgradnje solitera od 25 spratova, visokog 100 metara.

– Mi smo tada digli glas da se Blok V zaštiti, a naši politički konkurenti su bili savjetnici DPS-a na polju energetike i drugih oblasti. Pobijedili smo i sačuvali Blok V – naglasio je Rakčević, dodajući da je to bila ključna poruka svima onima koji će 29. septembra glasati u Podgorici.

Rakčević je najavio tri ključna projekta za Blok V, čija realizacija treba da počne odmah nakon izbora. Prvi i najveći projekat obuhvatiće izgradnju na površini od preko 7.000 kvadrata, u nastavku tržnog centra Bazar. Drugi projekat predviđa izgradnju parka na mjestu gdje je bio planiran soliter Milenijum, dok će treći projekat obuhvatiti izgradnju senior parka preko puta Tološke šume, koji će biti prilagođen potrebama najstarijih građana.

Osim ovih projekata, planirana je i izgradnja dvije podzemne garaže, jedna u okviru tržnog centra Bazar, a druga na tri nivoa preko puta Doma zdravlja. Iznad ove garaže planirano je uređenje nove zelene površine sa prostorom za kulturne sadržaje. Rakčević je najavio i nastavak rekonstrukcija fasada u Bloku V, što je jedan od njihovih dugogodišnjih planova.

Predsjednica Opštinskog odbora Glavnog grada Pokreta za promjene, Branka Bošnjak, izrazila je zadovoljstvo što je kampanja započela u Bloku V, naselju u kojem je odrasla.

– Blok V je poprilično urbanistički uređen, ali smatram da nedostaje srednja škola, gimnazija, koju će upravo ova lista obezbijediti kao okosnica buduće vlasti – rekla je Bošnjak, dodajući da će se zalagati i za besplatan javni prevoz za najstarije građane tokom cijele godine.

Bošnjak je završila svoje obraćanje pozivom građanima da podrže listu “Za bolju Podgoricu” i zaustave, kako je rekla, populizam koji prijeti da odvede grad u pogrešnom smjeru. “Imamo brojne projekte i ljude na čelu sa Lukom koji mogu da ih sprovedu, za njihovu realizaciju potrebni ste nam vi,” zaključila je Bošnjak, pozivajući sve da 29. septembra izađu na izbore i daju podršku ovoj listi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku