Rakčević: Vlast u Podgorici zavisi od nas, pregovaraćemo u interesu građana

post-img
autor-img 24KROZ7 29.09.2024. 22:47

Kandidat za gradonačelnika liste „Za bolju Podgoricu“, Luka Rakčević, izjavio je da rezultat od 11 odsto koji je ta lista ostvarila na lokalnim izborima u Podgorici predstavlja ključnu ulogu u formiranju nove gradske vlasti. Prema njegovim riječima, ova lista će biti ključni faktor koji će odrediti politički pravac Podgorice, ali i buduće smjernice crnogorske politike.

– Sa sigurnošću vam mogu reći da ćemo voditi pregovore isključivo u interesu građana Podgorice – kazao je Rakčević, ističući da su političke partije koje na državnom nivou imaju dvije trećine parlamentarne većine potpuno delegitimizirane u Podgorici i da su izgubile povjerenje građana.

Rakčević je naglasio da će Podgorica, pod njihovim vodstvom, postati zeleniji, bolji i čistiji grad, te da su spekulacije o tome kako njihova lista neće biti uključena u gradske strukture već počele da se ruše.

– Razbijaju se u paramparčad teze da nećemo biti stožeri vlasti i da nas neće pozvati da budemo dio gradske uprave – rekao je.

Najavio je da će strategija nove vlasti uskoro biti jasno predstavljena javnosti, dodajući: “Ne bih večeras otkrivao sve detalje, ali ono što sa sigurnošću mogu reći je da ćemo u svim pregovorima voditi računa isključivo o interesima Podgorice i njenih građana.“

Rakčevićev optimizam ukazuje na to da će njegova lista igrati ključnu ulogu u definisanju smjera razvoja glavnog grada, te da će njihovi prioriteti biti zeleni razvoj i unapređenje životnog standarda građana.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku