Rakočević: Mandić i Knežević sabotiraju članstvo Crne Gore u NATO

post-img Nikola Rakočević – Foto: DPS
24kroz7 14.05.2024. 14:30

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, poslanici njegove Nove srpske demokratije i Kneževićevog DNP-a, kao i dva poslanika SNP-a nijesu glasali za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian”. Ovim činom pokazali su svoj odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu i obavezama koje iz toga proističu, navodi se u saopštenju Nikole Rakočevića, član Predsjedništva DPS-a i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Takođe, još jednom je prekršena obaveza iz Sporazuma parlamentarne većine o formiranju vlasti koja se tiče poštovanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore iz partnerstva sa NATO savezom, tako da se taj dokument može smatrati mrtvim slovom na papiru, dodaje Rakočević.

Crnogorska opozicija i dio parlamentarne većine glasali su pozitivno, tako da je Odluka koja je obaveza iz NATO partnerstva Crne Gore dobila potrebnu većinu. Skrećemo pažnju domaćoj javnosti i međunarodnim partnerima, da se antievropski i anti NATO stav nalazi u središtu parlamentarne većine čije stubove podržava proruski Demokratski front. Anti NATO stav potvrdio je, po ko zna koji put, sam Andrija Mandić, kada je nedavno spontano priznao da se zalaže za isčlanjenje Crne Gore iz NATO.

Učlanjenje Crne Gore u NATO bio je jedan od velikih strateških prioriteta politike DPS -a. Prošli smo razne faze destabilizacije države od istih onih koji sada čine parlamentarnu većinu, da bismo postali dio najmoćnijeg vojnog saveza. Upravo zato skrećemo pažnju na pokušaj proruskih elemenata u vlasti da članstvo Crne Gore u NATO sabotiraju i predstave Crnu Goru kao nekredibilnu državu koja ne izvršava svoje obaveze i posljedično ne zaslužuje da bude dio te organizacije, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku